2010. február 5.

Változott a buszmenetrend

2010. február 1-jétől változott a Tisza Volán helyközi, távolsági autóbusz-menetrendje. A hét első napján voltak olyan utasok, akik hiába vártak megszokott járataikra, az nem érkezett meg, vagy már hamarabb indult, így maradt a várakozás, jobb esetben a fűtött váróteremben. Voltak, akik nem is hallottak arról, hogy változik a menetrend, de akadtak olyanok is, akik tudták, hogy 1-jétől nem minden busz úgy jár, mint korábban.

Érdeklődésünkre Mészáros Zoltán, a Tisza Volán helyi kirendeltségének a vezetője elmondta, hogy igyekeztek szórólapokon tájékoztatni az utazóközönséget, de járművezető kollégáik is felhívták utasaik figyelmét a menetrend változásaira. Mint mondta, igazából a szegedi központ az, amely tájékoztatja a helyi kirendeltségeket, illetve a közvéleményt az aktuális menetrendről, és annak változásairól.

A Tisza Volán szegedi, Forgalom-fejlesztési és Koordinációs Igazgatóságának vezetője, Káity Károly lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy értesültek a problémákról, elsősorban a 19 óra 10 perces Szentesről Csongrádra, majd onnan továbbinduló járat elmaradása miatti reklamálásokról. Tudnak arról is, hogy ez a járat a kórháznál is megállt, így valóban többeket érinthet ennek az elmaradása. Éppen ezért, elképzelhetőnek tartja, hogy egyelőre kísérleti jelleggel, ismét indítanának járatot 19 óra 10 perckor Szentesről Csongrádra, majd onnan vissza. Káity úr azt is elmondta, hogy - mint ahogy eddig is - mindenképpen korábban szeretnék értesíteni utasaikat az esetleges menetrendbeli változásokról. Most is erre törekedtek, de önhibájukon kívül ezúttal ez kissé késeire sikerült, így azoktól az utasoktól, akiknek bosszúságot okozott a február 1-jei új menetrend, ezúttal kér elnézést.

Mészáros Zoltán, a szentesi kirendeltség vezetője e-mailben küldte szerkesztőségünknek az alábbi információt: Február 2-ától kísérleti jelleggel 19:10-kor Szentesről Csongrádra közlekedtetünk járatot.

Hering Viktor