2010. február 5.

Látogatói csúcs az uszodában

A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Deák Alberttel beszélgetünk. Szolgáltatásról, eredményekről, az idei tervekről és díjakról, amelyet jó vagy éppen rossz kedvében oly vehemensen vitat a jó nép. Ez utóbbival kapcsolatban az ügyvezető elmondja, hogy idén az uszodabelépőknél a három legfontosabbat megtartották a tavalyi árszinten. Ez a felnőtt napi, a kedvezményes napijegy, ami lehet diák- és nyugdíjas bérlet, és a szentesi diák napijegy. Ezek megmaradtak a tavalyi 950, 700 és 600 forintos árban. Meg is jegyzi az ügyvezető, hogy a régióban messze a legjobb árakat tudják ajánlani.

Ott, ahol jobban hozzányúltak a bérletrendszerhez, alapjában az történt, hogy az eddig megszokott éves korlátlan belépésű bérleteket megszüntették (egy kategóriában maradt csak meg, a kabinosnál, ott jellemzően többször használják az uszodát), az összes többi bérletnél egységesen kialakították a 10, a 30 és a 150 alkalmat. Szerintük így arányosan olcsóbb az egész, hiszen minél több az alkalom, annál több olcsóbb a belépési lehetőség is. Előnye még a rendszernek az, hogy nem névre szólóak, egy alkalomra szóló bérlettel, az egy kategóriába tartozók, például 2 felnőtt, egyszerre többen is igénybe vehetik az uszoda szolgáltatását.

Változás még, hogy a diákoknál a diákigazolványhoz kötött kedvezményt 26 éves kornál limitálták, addig vehetik igénybe. Mint hallottuk, komoly visszaélések voltak ezzel a kedvezménnyel. A szentesi diákoknak szóló kedvezményt, melyet több éve nyújt az önkormányzat, most már a kistérségben is igénybe vehetik.

A teniszpályáknál is megszüntették az éves konstrukciót, elsősorban annak szezonalitása miatt. Ott is az alkalmaknak van jelentősége, és most már nem személyre szól a teniszpálya bérlet, hanem a pályára. Egy óra pályahasználat 2 ezer forint. Hogy a pályán belül ketten, négyen vagy annál többen játszanak, az már nem számít. - Ha két embert számolunk, akkor a felére csökkentettük a díjat, ha négyet, akkor negyedére. Mivel a tavalyi áremeléskor elég sokan elpártoltak tőlünk, így próbáljuk most visszacsalogatni az embereket - jegyzi meg Deák Albert, majd így folytatja a tájékoztatót:

- Sikeres évet zártunk, a bevételeink is jól alakultak. Az eddigi látogatói rekordot megdöntöttük, a csúcs 212 ezer látogató volt, most 240 ezer emberről beszélhetünk. Ez elsősorban az új programoknak köszönhető, továbbá annak, hogy megszépítettük az uszodát. A bevételből így több mindent tudunk felújítani, karbantartani, bevételeinket a szolgáltatás fejlesztésére fordítjuk. Idén jóval látványosabb fejlesztéseket tervezünk. Napágyakat, kerti berendezéseket vásárolunk, kedvelt rendezvényeinket, mint például az éjszakai fürdőzést minden pénteken igénybe vehetik a vendégek. Megtartjuk a strandnyitót az iskola vége utáni első hétvégén, a családi sportnapot pedig előre hozzuk augusztusra. Nagy lépésre szántuk el magunkat, elindult a kidolgozása egy strand nyári napközis tábor lehetőségének, ami annyit jelent, hogy ha sikerül a közreműködőkkel megállapodni, akkor a szünidőben heti napközis táborok lesznek, változatos programokkal, sportolással, étkezési lehetőséggel együtt.

A továbbiakban folyamatban lévő pályázatokról beszél az ügyvezető, benne a magyar-román turisztikai fejlesztési pályázatról, melynek keretében olyan projektelemeket tudnak megvalósítani, mint például a homokfoci pálya, a homokröplabda pálya, a mobillelátó, vagy a Kurca-plázs azok összes eszközbeszerzéseivel együtt. Interaktív információs pontot hoznak létre a recepción, erre közös testvérvárosi marketingstratégia lesz kidolgozva. Ha minden jól megy, júniusban döntés születik, és még valószínűleg az idén bele tudnak kezdeni a munkálatokba. Az úgynevezett "nagy strandpályázat" is folyamatban van, előreláthatólag a nyár közepére lehet belőle döntés, és a jövő nyárra a munkálatok elkezdődhetnek. Rákérdeztünk, Deák Albert azt mondja, esély van rá, hogy nyernek.

(lovas)