2009. december 11.

Benzinkúton balhéztak a fradisták

A hétfői Szentes-Ferencváros NB I-es futsal mérkőzés közel másfél órával a meghirdetett 20 órai időpont előtt kezdetét vette, kizárólag rendőrségi szempontból. Ekkor érkezett ugyanis meg a fővárosi szurkolókat szállító busz a Tesco parkolóba, ahol leszállásukat követően mintegy 15-20 fő a benzinkút felé vette az irányt. A shop-ba betóduló társaság magához vett minden olyan dolgot, amire úgy érezték, szükségük lehet, leginkább alkoholt, majd fizetés nélkül távoztak az üzletből. Bár üveg is tört, személyi sérülés nem történt. A kiérkező rendőrök ettől kezdve a drukkerek minden lépését nyomon követték, és biztosították a rendet a találkozón, majd azt követően is. A mérkőzés lefújása után a zöld-fehér szimpatizánsokat szállító járműveket a városhatárig kisérték a rendőrség munkatársai. A benzinkúti ügyben érintett személyek személyazonosságának megállapítása folyamatban van, ellenük minden bizonnyal lopás vétsége miatt indul eljárás. A meccs amúgy 4-4-es döntetlennel ért véget.

40 méter rézkábelt és termosztát érzékelőt loptak el egy berekháti fóliasátorból. A kár elérheti az 50 ezer forintot.

Betörték egy parkoló autó jobb első ablakát, majd az utastérben található táskát kiemelve kereket oldottak azok a tolvajok, akik okiratokat, bankkártyát zsákmányoltak a Rozgonyi utcában.

Megpróbáltak behatolni a szegvári COOP ABC-be ismeretlen elkövetők, akik a zárat megrongálták és a riasztót is hatástalanították, ám végül még sem sikerült bejutniuk az épületbe.

60 ezer forint készpénzt vittek el ismeretlenek az Ifjúsági utca egyik családi házából úgy, hogy átmásztak a kerítésen, majd a nyitva hagyott lakásajtón besétálva elemelték a fenti összeget.

Nagymágocson került konfliktusba egyik ismerősével egy férfi az elmúlt pénteken délután, akit végül a szóváltás után úgy megütöttek, hogy eltört az orrcsontja. Ez sem vette el a kedvét azonban attól, hogy este 6 óra után egy 14 esztendős lányra támadjon, aki éppen hazafelé tartott. A férfi többször megütötte a lányt, majd az árokba lökte, ahol megpróbálta levetkőztetni, de ez nem sikerült. Mindeközben többször közösülésre szólította fel, akinek a mellét és a nemi szervét fogdosta. A fiatalnak végül sikerült kiszabadulnia a szorításból, és elmenekült a helyszínről, majd szülei segítségével értesítette a rendőrséget. A körzeti megbízott a helyi polgárőrökkel közösen végül elfogta a többszörösen büntetett előéletű tiszaföldvári férfit, akit a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek. Ellene súlyos testi sértés és szemérem elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

H. V.