2009. november 6.

Jó évzárás az atlétáknál

A múlt héten Veszprémben megrendezett országos minősítő dobóversennyel befejeződött az atléták idei szabadtéri versenyeinek sora. A Szentesi Maximus SE dobói nagyon jó évet zártak. Az eredményekről és a további tervekről kérdeztük Benkő-Kárai Márta edzőt.

- Nagyon jó versenyidőszakot zártunk, jó eredményekkel és minősítési szintekkel. Az év elején két aranyjelvényes szint teljesítését, és országos bajnokságon döntőbe jutást tűztünk ki célként - hallhattuk az edzőtől. - Árgyellán Dávid két számban diszkoszvetésben és összetett versenyen - súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, távolugrás - indult és teljesítette az aranyjelvényes szintet.

- Meg kell említenem, hogy nem dobóversenyzőként, de Erdélyi Eszter száz méteres síkfutásban szintén aranyjelvényes szintet ért el, és ezzel együtt három aranyjelvényesünk van.

Jellemzi a rendkívül magas követelményszintet, hogy Papp Anita országos bajnok diszkoszvetésben. Közel volt az aranyjelvényhez, de nem sikerült teljesítenie. Így Papp Anita, Márki Sándor ezüst, Besenyei Dorottya, Csordás Cintia bronz eredménnyel dicsekedhet. Fontos az is, hogy hat versenyzőnk jutott országos egyéni bajnoki döntőbe, és a fiú súlylökő csapatunk, valamint a lányok súlylökő és diszkoszvető csapata is országos döntőbe jutott, és értékes bajnoki pontokat hozott.

- Még nincs két éve, hogy dolgozunk. Munkánkat az általános iskolás korosztálylyal kezdtük, ma már van középiskolás versenyzőnk is. Fel kell sorolnom az iskolákat, mert támogatásuk nélkül nem tudnánk eredményt elérni. A Horváth Mihály Gimnázium, a Boros Sámuel szakközépiskola és a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjaiból állnak csapataink. Az elkövetkezőkben két hét pihenőt tartunk, majd kezdődnek a tornatermi edzések. Először játékos kosárlabda mérkőzésekkel, majd jön a hosszú alapozó, erősítő munka, ami már nem annyira játékos, de jó eredményeket szeretnénk elérni a jövőben is.

B. Sz.

* * *

Veszprémben országos minősítő dobóversenyt rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség, ahol felmérték a korosztályos válogatott jelöltek eredményeit.

A népes mezőnyben - versenyszámonként húsz versenyző indult - a szentesi dobók nagyon jól szerepeltek.

Árgyellán Dávid diszkoszvetésben 46,67 méteres eredményével első, valamint súlylökésben - 13,63 méter - is első helyezést ért el. Márki Sándor súlylökésben - 11,80 méter - második, diszkoszvetésben 34 méteres eredményével negyedik helyezett lett.

A lányok diszkoszvetés versenyében mindhárom dobogós helyet szentesi versenyző szerezte meg: Papp Anita - 27,69 méter - a dobogó első, Besenyei Dorottya - 23,98 - a második, Csordás Cintia - 23,45 méter - a harmadik fokára állhatott fel.