2009. november 6.

Férfi kézilabda torna

Négy csapat részvételével férfi kézilabdatornát rendezett a Szentesi Kinizsi SZITE kézilabda szakosztálya. Szabó Levente, a szakosztály vezetője elmondta, hogy a torna Orosz Tibor - az utánpótlás együttesekért felel - ötlete volt, amelyben Deszk és a Makó csapata mellett a szentesi öregfiúk és a Kinizsi nagyon fiatal, de a felnőttek között induló csapata játszott.

A szokatlanul nagy iramú mérkőzéseken a "öregek" kellően helytálltak, hiszen az első meccsükön a Makó csapatát az utolsó pillanatokban megverték. A megfiatalított Kinizsi a megyei I. osztályban szerepel, ahol a tavalyi három után most öt csapat részvételével folyik a bajnokság. Mivel kevés a mérkőzés-lehetőség, azért szerveznek ilyen tornákat, mert azok a fiatalok, akik lejárnak edzésre csak úgy fejlődhetnek, ha kellő számú mérkőzés van mögöttük.

A tornát megérdemelten nyerték a fiatal Kinizsi csapata előtt az "öregfíúk", akikről mindenesetre annyit érdemes tudni, hogy levezetésként többen Kunszentmártonban játszanak.

Orosz Tibor, a kézilabda utánpótlás vezetője járja az iskolákat, és van néhány iskola - Deák -, ahol a kézilabdának több évtizedes hagyománya van, és ahonnan a gyerekek járnak edzésre. Talán mostanra kezd beérni egy több éve tartó "sziszifuszi" munka, és ezek közül a gyerekek közül nevelődik ki a majdani felnőtt csapat. Ezt a tornát is elsősorban a kedvükért szervezték meg, de az "öregfiúk" is nagy lelkesedéssel játszottak. Negyedik éve szervezi a fiúk kistérségi tornáját, ami egyre népszerűbb. Már nyolc csapattal folytatódik a bajnokság, ami néhány nap múlva kezdődik a Dr. Papp László sportcsarnokban. Csütörtökönként 28 mérkőzésen játszhatnak a gyerekek, köztük a Gádoros, Mindszent, Csongrád, három szentesi iskola, és a Kinizsi SZITE előkészítő utánpótlás csapatával. December 3-án rendezik meg a "Mikulás kupát", fiúknak és lányoknak.

És egy felhívás: Mindenkit vár a Kinizsi szakosztály a sportcsarnokba sportolni, ezen belül kézilabdázni, 9-15 éves korig az előkészítő vagy az utánpótlás csapatokba. Szerdánként 16-17 óra között van lehetőség megismerkedni a kézilabdával.

(GI)