2009. október 22.

A Csőmontage bajnok-esélyeshez méltóan nyert

Nagyon rossz előjelekkel indult a mérkőzés, hiszen a Legand-MetalCom Szentes elmúlt két mérkőzésen győztes csapata, most hiányos létszámmal ment el a soros bajnoki fordulóra. Keller és Bíró munkahelyi elfoglaltsága, Szarka pedig sérülés miatt nem tudott a csapattal tartani. A helyszínen aztán a nehézségek fokozódtak: Brinszky, Podonyi és Zakar sportorvosi igazolását a játékvezetők nem tudták elfogadni, ezért a mérkőzés kezdőidőpontja is "csúszott". A Szentes így egy cserével volt kénytelen felvenni a harcot, ráadásul bajnoki mérkőzésen most játszott először az utánpótláscsapatból Simon Olivér.

Az elmúlt héten a Beretytyót legyőző nyolc - jelenlegi és volt - válogatott játékossal felálló hazaiak két, közel egyenlő képességű sorukat gyakran cserélgetve az 5. percben szerezték meg a vezetést. A fiatal szentesi csapat hősiesen küzdött, a kiválóan védő Béry Istvánnal az élen, sőt több helyzetben veszélyes kontratámadásokkal tették próbára az üllői Reve-land Zoltánt. 3-0-s hazai vezetésnél gyönyörű akciógóllal szépített Szabó László, de a félidőben már 5-1 re vezetett a Csőmontage. A szünet után az első gólt egy mintaszerű szentesi támadás után Kerepeczki szerezte, de aztán - a hosszú idő után - a csapathoz visszatért Német Péter beállásával az Üllő játéka felgyorsult, és meg sem álltak 11 gólig. Az utolsó gólt a második félidő 19. percében Szabó Árpád szerezte. A Szentes fiataljai erejüket megfeszítve hősiesen küzdöttek, egy pillanatra sem adták fel, és a negatív előjelek ellenére nem feltett kézzel játszották végig a mérkőzést, de a Csőmo-ntage bajnokesélyeshez méltó játékot mutatott be.

Némethy László a szentesiek edzője nagyon sajnálta, hogy vidékre megint ilyen kedvezőtlen előjelekkel voltak kénytelenek elmenni, és ott ráadásul az igazolásokkal sem volt minden rendben. Azzal tisztában voltak, hogy a bajnokság egyik fő esélyesével szemben - még komplett csapattal is - kevés esélyük lett volna, de így egy cserével végigküzdeni nagyon nehéz volt a mérkőzést. A fiúk mindent megtettek, hősiesen küzdöttek, de ez ma kevés volt. Két hét múlva jön a Csömör együttese Szentesre, akikkel szemben reális esély mutatkozik egy jobb eredmény elérésére.

Üllő FC Csőmontage - Le-grand MetalCom Szentes 11-3 (5-1). Gólszerzők: Bánfalvi (3), Tóth Miklós (2), Németh (2) Jávor, Szimcsák, Baranyi, Mezőfalvi, illetve Szabó László, Kerepeczki Csaba, Szabó Árpád.

(garai)