2009. október 22.

Nem dőlt el a Domino

Szép számú nézőközönség előtt azzal a reménnyel szállt vízbe a hazai csapat, hogy nem szenvednek megalázó vereséget a többszörös bajnok, három olimpiai bajnokkal felálló pesti csapattól. Az első negyedben még különösebb gond nem is volt, hiszen a Domino, a volt KSI-s fiataljának Mezei Tamásnak agresszív centerjátékának köszönhetően, csak két ötméteressel tudta bevenni Horváth Tamás kapuját, amire még válaszolt egy gyönyörű átlövés góllal Araczki. Ezzel azonban a szentesiek el is lőtték a puskaporukat, mert a hátralevő időben csak két ötméteresből tudtak szépíteni.

A mérkőzés látképe alapján lehetett volna sokkal kisebb is a gólkülönbség, de időnként elkeserítő hibákat vétett néhány hazai játékos. Emberelőnyös helyzetben eladták a labdát, szinte csodaszámba ment, ha egy-egy centerbejátszás sikerült. Az átlövési kísérleteket pedig sorozatosan sáncolták a Domino játékosai, és ezekből több, góllal végződő "kontrát" is indítottak. Ezen a napon a szentesi kapusok sem parádéztak - egy kicsit nagyobb figyelemmel - elkerülhető gólokat kaptunk. Bodrogi Bau IOS Szentes-Domino Honvéd 3-13.

Vass Sándor (Bodrogi Bau IOS) edző szerint a csapatuknak a tabella első négy együttese elleni meccsen a győzelmi esélyek terhével nem kell megküzdeniük. Így gyakorolhatják azokat a taktikai variációkat amelyeket, azon csapatok ellen kell alkalmazniuk, akikkel a bajnokság kimenetelével kapcsolatban reális esélyük van. Az első félidőben sok mindent megvalósítottak a játékosok az előírt feladatokból, de a Honvédosok által bemutatott védekezés ennek a fiatal csapatnak, egyelőre még megoldhatatlan feladatnak tűnt. Hiányoztak a pontos és erős lövések, illetve jól sáncoltak a védők, nem tudtuk a centereinket játékba hozni, és több súlyos egyéni figyelmetlenség és fegyelmezetlenség miatt lett ekkora a két csapat közötti különbség.

Vad Lajos edző (Domino-Honvéd) nagyon örült az átalakulóban levő fiatal csapat a kiváló teljesítményének, amit különösen a védekezésben nyújtottak. Az elmúlt évek többszörös bajnokcsapata a generációváltás korszakát éli. Ennek megfelelően posztokra igazoltak fiatal, tehetséges játékosokat, akik megmutatták, hogy bajnoki mérkőzésen is lehet rájuk számítani, hiszen az "öregekkel" együtt, most magabiztosan szerezték meg a kötelezően elvárt bajnoki pontokat.