2009. október 22.

Gázpisztollyal lőtt a támadókra

Két ismeretlen jelent meg egy idős hölgy lakásán a múlt héten, mondván, az önkormányzattól hoztak pénzt, mivel tudják, hogy az asszony férje a közelmúltban hunyt el. A csalók egy feltételhez kötötték a pénz átadását, meg szerettek volna bizonyosodni arról, hogy a nő biztonságos helyre teszi-e a pénzt. A gyanútlan házigazda megmutatta a rejtekhelyet, és ez - mint utóbb kiderült - nagy hiba volt, a bűnözők ugyanis elterelve a hölgy figyelmét, kivettek onnan 320 ezer forintot, és ezzel, valamint a hozott tízezressel távoztak. Érdemes tanulni az esetből, a csalók valószínűleg gyászhirdetésekből szerzett információk alapján keresnek fel egyedülálló időseket, és szeretnék hasonló módszerrel a megtakarított pénzüket.

Két rablás is történt a múlt hétvégén. Mindkét esetben sikerült elfogni az elkövetőt. Az egyik szórakozóhelyről indult haza a sértett és barátja, követte őket egy szintén ott tartózkodó férfi. A gyanúsított később kerékpárjával elütötte a sértett barátját, és amíg az a földről feltápászkodott, elvette barátnője táskáját, majd elmenekült. A rendőrségre érkező bejelentés után gyorsan elfogták a gyanúsítottat, aki tagadta tettét. Később azonban, amikor a házkutatás után lakásáról előkerült a lány telefonja, már részlegesen beismerte a bűncselekményt. A férfi őrizetben van, kezdeményezték az előzetes letartóztatásba helyezését.

Amikor az üggyel végeztek a szentesi nyomozók, szinte azonnal érkezett a következő bejelentés, miszerint megtámadtak és kiraboltak egy nőt a Kossuth utcán. A sértett munkába indult vasárnap hajnalban, amikor a könyvtárral szemközti oldalon a háta mögé lépett egy 175 cm magas, átlagos testalkatú kapucnis férfi, aki hátulról megragadta, majd fojtogatni kezdte a nőt, akitől szerette volna megszerezni annak értékeit. A sértett nem hagyta magát, dulakodni kezdtek, majd a földre estek, ahol a férfi megrugdosta áldozatát, aki végül átadta a táskáját. A szentesi rendőrkapitányság várja azoknak a szemtanúknak a jelentkezését - a 63/ 561-310-es telefonszámon -, akik információval szolgálhatnak a tettes személyazonosságát illetően, vagy tanúi voltak a történteknek.

Balhé volt az egyik Vásárhelyi úti szórakozóhelyen vasárnap hajnalban. Egy ott mulató társaság tagjai hitelbe szerettek volna italt fogyasztani, amibe a pultos nő nem egyezett bele. Ezután szóváltás alakult ki a két fél között, ami pohárdobálásba torkollott. A történet akkor vett fordulópontot, amikor a pultost eltalálták egy pohárral. Ő elővette gázpisztolyát és többször a kötekedők közé lőtt. A rendőrség a csoport tagjai és a pultos ellen is garázdaság miatt indított eljárást.

Bombariadó volt Gold Klubban vasárnap hajnalban. A fél 3-kor érkezett bejelentés után a nyomozók kiüríttették a termet, majd robbanószer-kereső kutya segítségével átfésülték a helyiséget, de nem találtak bombát. A bejelentő ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indult eljárás.

H. V.