2009. október 9.

Rékasival és Détárival kezdenek

Már kapható a pódiumbérlet

Visszajárnak a művészek a szentesi színházi előadásokra, az új évadban is tapsolhatunk számos ismert, közkedvelt fellépőnek a pódiumbérlet előadásain. A művelődési központ öt pódiumjellegű műsort kínál a publikumnak.

Varróné Szabó Ildikóval egy újabb sikeresnek tekinthető nyári szezon után beszélgetünk. Az intézményvezetőtől megtudjuk: szinte a megszokott nézőszámmal zártak, mintegy 4 ezer ember fordult meg a nyári előadásokon a megyeháza udvarán.

A pódiumbérlet előadásaival a megyeháza dísztermében a második évad kezdődik, október 20-án várják a nézőket az első előadásra. Ezen a keddi estén 19 órától a Rékasi Károly-Détár Enikő színészházaspár lép a szentesi közönség elé. Ők tavaly nyáron egy Bergman-darab szereplőiként arattak nagy sikert a nyári színházban, ezúttal más jellegű előadással érkeznek. Te és én című zenés, verses estjükön az élet fontosabb eseményei elevenednek meg: születés, gyermekkor, felnőttkor, szerelem, házasság, öregkor, halál, a részleteket magyar és külföldi szerzők munkáiból válogatták. A művelődési központ igazgatója nagyon bízik a kedvező fogadtatásban. Úgy gondolja, a populárisabb műsorszámok irányába kell menniük, a nézők inkább a nagy nevekre jönnek. Így van ez a novemberre tervezett előadással is, amikor Kautzky Armand közreműködésével kerül a közönség elé a Tolnay Klári életéről szóló darab (Tolnay Klári, 1930). A legendás művésznőt egy fiatal tehetség, Kara Tünde kelti életre.

Februárban Tarr Mari érkezik színházi történeteivel. A Madách Színház súgóját a pesti színházszerető közönség már jól ismeri, és szereti a színművészeti főiskolát végzett hölgy fantasztikus előadásmódját. Ezen az estén a súgó meséi alapján Dunai Tamás közreműködésével olyan színészóriások magánéletébe tekinthetünk be, mit Páger Antal, Sinkovits Imre, Darvas Iván vagy Domján Edit. Márciusban Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó zenés műsorára hívják a közönséget a szervezők. A két művésznő sokszor lépett már fel városunkban, most egy számunkra új előadással jönnek, Nőkön nem fog az idő címmel. Mint ahogy az áprilisi záróprogram fellépői is újdonsággal állnak elő. Kállay Bori rendszeresen megfordul nálunk nyáron az operett-gálán, legutóbb lánya, Fonyó Barbara is tiszteletét tette, ezúttal az Egy páratlan páros című műsorukban az általuk képviselt két műfaj, az opera és az operett "csap össze", a díva és a primadonna mérkőzését pedig ki más vezetné, mint a harmadik családtag, Vitray Tamás.

A pódiumbérleteket már árusítják 6800 forintos áron, de az egyes előadásokra is válthatók jegyek. A Micimackó-bérlet esetében bevált a tavalyi helyszín, a Móricz művelődési ház, így az óvodásoknak és az iskolásoknak most is erre a színpadra szerveztek öt programot, napi három előadással.

D. J.