2009. szeptember 25.

Megmozgatták az izmokat

Két kerékkel egészségesebb

Szeptember 22. Európai Autómentes Nap. A Kossuth utca egy szakasza az autóktól, motoroktól elzárva. Csend van, érezhetően jó a levegő és csodálatosan szép az idő. Több helyről hallani: gyakrabban szervezhetnének hasonlókat. Az alkalomból több rendezvény volt a városban, amelyeken több százan vettek részt. A Legrand Zrt. a "Két kerékkel egészségesebb" sportrendezvénnyel első alkalommal csatlakozott az Európai Autómentes naphoz.

A cég szeptember 22-ére mozgósította a város általános és középiskolásait, szüleiket és tanáraikat, hogy kerékpározzanak együtt.

Ehangzott: a cég számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, amely nemcsak a saját munkatársainak életminőségére és egészségére odafigyelő magatartásban nyilvánul meg, hanem a város egész lakossága, ifjúsága és környezete felé is.

A kerékpározáshoz csatlakozott Szirbik Imre, polgármester és Cseuz László pedagógus, testnevelőtanár is, aki kerékpárral több olimpiát is megjárt. Ők az élen kerekeztek Károlyi Lászlóval, a Le-grand Zrt. vezérigazgatójával. A résztvevők a Legrand Zrt. színeiben (Legrand piros pólóiban) kerékpároztak, és nem tét nélkül. Ugyanis a legnagyobb létszámot mozgósító három oktatási intézmény a cég felajánlásában pénzjutalomban részesült, amelyet az iskola a diákok javára használhat majd fel.

Az összefogás szép példáját mutató rendezvény rajtja a Legrand Zrt. elől indult és a közel 6 km-es távot több mint ezer kerékpáros a város főbb útvonalain tette meg, melynek célállomása a Kossuth utcán a Luther tér volt. Itt került sor az ünnepélyes díjátadásra. A díjazás létszámarányosan történt. Az első három helyezett: Kiss Bálint Általános Iskola 92,6 százalékos részvétellel, Koszta József Ált. Isk. (77,4), Klauzál Gábor Ált. Isk. (34,7).

Elmondhatjuk, az iskolások nagyon nagy lelkesedéssel teljesítették a távot, és jövőre is igyekeznek minél több résztvevőt mozgósítani, mert mint hallottuk, két kerékkel egészségesebb a városnak, a környezetünknek is. És a kerékpározás jól megmozgatja az iskolapadban elfáradt izmokat is.

A sportrendezvény zökkenőmentes lebonyolításában segített a városi rendőrkapitányság és a Szent Jupát Sportegyesület.