2009. szeptember 25.

Kis kukta

Gombás vese

Hozzávalók: bors, 30 dkg burgonya, fűszerpaprika, 15 dkg gomba, majoranna, 0,5 dl olaj, 5 dkg póréhagyma, só, 10 dkg szalonna, 3 db tojás, 2 db vese, 15 dkg zöldpaprika.

Elkészítése: Meleg serpenyőben vajat olvasztunk, megpirítjuk a petrezselyem-zöldet, rátesszük a megfőtt, formázott burgonyát. A vesét megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk, bacon szalonnát, hagymát pirítunk, beletesszük a színes paprikát, kicsit pároljuk, majd belekerül a vese is. Kevés fűszerpaprikát szórunk bele, vízzel felöntjük. Összepároljuk. Tálalásnál hagymavirággal díszítjük: rézsútosan bevágjuk a hagymát, kicsit széthúzzuk és már kész is a hagymavirág.

Penne sonkával besütve

Hozzávalók: bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg füstölt sonka, 3 ek. liszt, 5 db paradicsom, petrezselyem, 2,5 dl tej, 15 dkg vaj.

Elkészítése: A pennetésztát forrásban lévő sós vízben félkészre főzzük. A vajat egy lábasban felmelegítjük, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott füstölt sonkát, valamint provence-i fűszert, sót, lisztet és tejet. Az egészet felforraljuk, egy gerezd fokhagymát összezúzva beleteszünk. A pennét hozzákeverjük. A pannónia sajttal megreszeljük a tetejét, és ezzel is összekeverjük, majd kis teflon formákba tesszük, Sütőbe annyi időre tesszük, amíg a sajt rásül a tetejére. Egy serpenyőben olajat melegítünk. A megmaradt fokhagymát összezúzzuk, és lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomkockát, a vágott petrezselymet és a bazsalikomot, megsózzuk. A besütött tésztával tálaljuk.