2009. szeptember 25.

Megalázó vereség

14-1 arányú kiütéses vereséget szenvedett a Legrand-Szentes NB I-es futsal gárdája a múlt héten Berettyóújfalu együttesétől. A két brazil és három román játékossal megerősített bajnokcsapat, igazi esélyeshez méltóan rontott neki a 6 utánpótláskorú játékossal és a csak 3 cserével felálló vendégeknek. Sajnos, már az első percben a szentesi hálóban táncolt a labda, amit sűrűn követett a többi gól is. A több száz lelkes és sportszerű hazai közönség, óriási ovációval fogadott minden egyes találatot.

A szentesiek nagypályás játékosait nem engedték el csapataik, így rendkívül tartalékosan álltak ki a "robogó" vonat elé. Sportszerűen végighajtották a mérkőzést, de csak ennyi tellett.

Szitkó Róbert a Berettyó edzője elmondta, hogy a csapatuk nagyon komolyan vette a mérkőzést, hiszen készülnek az október 2-i nemzetközi BL mérkőzésekre. Ennek megfelelően tervszerűen igazoltak, és naponta két alkalommal, hetente többször is edzenek. Céljuk a csoportból való továbbkerülés.

Némethy László a Legrand edzője szomorúan vette tudomásul, hogy a most lehetőséget kapott fiatalok nem tudtak élni azzal lehetőséggel, hogy a felnőtt csapatban bemutassák a tudásukat. Kicsit zavarodottan, megilletődötten játszottak, és olyan elkerülhető gólok tömegét kapták, amit egy jobb kapusteljesítménnyel csökkenteni lehetett volna. Azt már a meccs előtt is tudták, hogy nagyon jó a Berettyó, de enynyi gólt - 9-10 méterről - nem kaphat egy csapat.

Mezei József a MEZEIVILL tulajdonosa köszöni a szentesieknek, hogy vállalták a mérkőzést, ilyen feltételek mellett is. Elmondta, hogy településükön most nagy az összefogás, hiszen NB I-es bajnokcsapatuk van. Szinte divat lett MEZEVILL-es pólóban járni. Zászlókat, egyéb relikviákat vásárolnak az emberek, és több százan vannak a hazai mérkőzéseiken. Szeretnék ezt az irányt tovább fejleszteni, ennek érdekében egy vállalkozói csoporttal és az önkormányzattal összefogva sportcentrum létesítésén dolgoznak. Már elkészítettek egy műfüves nagypályát, korcsolyapályát, és most vágnak majd bele egy sportcsarnok építésébe, amihez a saját rész mellett pályázat útján nyertek pénzt.

Szerencsi István (képünkön) a Legrand szakvezetője a mérkőzés hatása alatt kissé indulatosan nyilatkozott, mert nem értette, hogy a pályán lévő játékosok mitől voltak így megilletődve. Azt tudták, hogy a hazaiak nagyon jók, és a feltételeik nagyságrenddel különböznek, de ilyen eredményre ő sem számított. Sajnos, a szentesi csapatnak nem tudnak "profi" körülményeket biztosítani. A Berettyó játékosainak a bajnokság megkezdése előtt feltették a kérdést: Ki akar nagypályázni, és ki futsalozni, mert a kettő együtt, magas színvonalon nem megy. A keretből ketten akarnak nagypályán játszani. Így talán érthető a két csapat közötti különbség.

Garai Sz. Imre

 

A berettyóújfalui "sorozást" követően először játszik hazai pályán a Legrand-MetalCom-Szentes futsal csapata, szeptember 28-án, hétfőn este. A mieink a Gödöllő együttesét fogadják, azt amelyik néhány héttel ezelőtt simán legyőzte a válogatottak sorát felvonultató Győr gárdáját. A feladat tehát nem egyszerű, tudja ezt Némethy László (képünkön) is, aki szerint csak fegyelmezett játékkal, szoros védekezéssel, gyors támadásvezetésekkel és pontos befejezésekkel lehet eredményt elérni ellenfelükkel szemben. Úgy tűnik, valamennyi labdarúgó a tréner rendelkezésére áll, sérülés, betegség nem hátráltatja a munkát. A felnőtt csapatok mérkőzését megelőzően az NB II-ben szereplő U 21-es csapat is pályára lép, a mieink a három régió közül a keletibe kaptak besorolást, és első mérkőzésükön a Debrecen lesz az ellenfelük.

Varga Zsolttól, az ifjúsági együttes vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy csoportjukban nyolc csapat szerepel, négy U 21-es és négy felnőtt NB II-es gárda. A szabályok szerint - ha a felnőtt csapatban az adott fordulóban nem lép pályára - három túlkoros is szerepelhet a fiatalok között abban az esetben, ha a csapat felnőtt NB II-es gárdával mérkőzik. Varga egy körülbelül húsz főből álló keretből válogathat, akik közül öten a Legrand-Gödöllő meccsen lépnek pályára. A mester az első fellépésükön arra lesz kíváncsi, hogy az edzéseken gyakoroltakat milyen hatékonysággal tudják alkalmazni tétmérkőzéseken. A Szentes-Debrecen fél 6-kor, a Szentes-Gödöllő derbi 20 órakor kezdődik.

H. V.