2009. augusztus 28.

Aerobic az uszodában

Aerobicoznak reggel és este. Legalább is azok, akik eljártak Gombás Gabriella foglalkozásaira hétfőn, szerdán és péntek reggelente. Akik lemaradtak a reggeli testébresztőről, azok a nyári estéken a ligeti uszodában mozgathatták át végtagjaikat hatvan percen keresztül Gabi irányításával. Vele beszélgettünk az elmúlt héten.

- Mikor kellett kelnie annak, aki már reggel aerobic-kal akarta indítani a napját?

- Akik hozzám jártak tornázni, azokkal nyolc órakor kezdtünk. Az uszoda vezetésével eredetileg reggeli torna bevezetését terveztük, természetesen a strandon, de aztán úgy döntöttünk, hogy csak az esti foglalkozásokat tartjuk a medencék partján. A hét három napján reggel a központi ABC melletti szolgáltató épületben, az úgynevezett "kalapos" bolt melletti teremben tornáztunk.

- A reggeli vagy az esti foglalkozás volt a látogatottabb?

- Esténként többen voltunk, ilyenkor kétszer egy órában zajlott az aerobic, hattól hétig illetve hét órától nyolc óráig lehetett jönni aerobicozni. Akik csatlakozni szerettek volna hozzánk, azok könnyen megtalálhattak bennünket a medencék mögötti kosárlabdapályán.

- Állandó társaság jött össze egy-egy ilyen alkalommal?

- Vannak olyanok, akik rendszeresen lejárnak aerobicozni, de a strandon az uszoda vendégei és az itt nyaralók közül is sokan bekapcsolódtak a munkába. Szerettük volna, ha az aerobic az egyik színfoltja lenne az uszodai életnek, és örömmel mondhatom, sikeres volt ez a kezdeményezés.

- Mennyire nehéz egy ilyen órát végigmozogni?

- Ha azt látom, hogy azok vannak többségben, akik rendszeresen jönnek tornázni, akkor nekik nagyobb a tempó, ha a kempingezők is beszállnak, akkor kevésbé hajtós hatvan percet állítok össze, de egy biztos: mindenki végig tudta mozogni a napi adagot.

- Mikor tartották az utolsó foglalkozást az uszodában?

- Augusztus huszadikát követően nálunk is befejeződött a nyári szezon. Tervezzük, hogy jövőre is folytatjuk a szabadtéri aerobicot, sőt, szeretnénk mindezt a vízi aerobic-kal bővíteni. Ilyenkor fél órát a vízben, fél órát a szárazföldön tornáznánk. Szeretném, ha hasonló sikerrel, mint ahogy idén tettük.

H. V.