2009. augusztus 14.

Graffiti Club

Újra indul a legendás

AMD zenekar, Sík Endre a háttérben, Sotár énekelAz Életjel Közhasznú Kulturális és Sportegyesület megalakulása óta mindig is nagy figyelmet fordított a fiatalok helyzetbe hozására és a kortárs könnyűzenei, elsősorban alternatív és underground zenei törekvéseket támogatására.

Legújabb tervük, hogy szeptembertől újraélesztik a sportpályák melletti egykori, legendás hírű Graffiti Clubot.

Az egyesület egyike volt annak a 400 jelentkezőnek, akik pályázatot nyújtottak be a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért, azaz a Pankkk elnevezésű program kiírására. Az Életjel KKSE a Murphy Stúdióval közösen egy őszi zenei tehetségkutató megvalósítására, illetve a Graffiti Klub újraindítására kért és kapott támogatást.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett program 2005-től működik, az Életjel KKSE már nem első alkalommal nyert az általuk meghirdetett pályázaton. Először a Művelődési és Ifjúsági Házzal közösen szerveztek koncerteket és tehetségkutatót az elnyert támogatásból, majd a Pankkk programnak köszönhetően jelent meg az elsősorban promóciós célú Szentes Underground Vol. 1. CD korong, melyen három tehetséges helyi zenekar dalai hallhatók.

Mint ahogyan az egyesület elnöke, Rakk László lapunknak elmondta, mindig is fontosnak tartották a helyi és környékbeli zenekarok felkarolását és a Graffiti Clubbot a régi idő szellemében úgy szeretnék működtetni, hogy egyaránt találkozhasson a közönség amatőr és már ismertebb zenekarokkal. Ezt a célt szolgálja a tehetségkutató is, melyre november közepén kerül sor, a Murphy Stúdióval közös szervezésben.

Szeptember közepétől május végéig havonta két-három alkalommal terveznek koncerteket, amikor is olyan zenekarokat hívtak meg, akikkel az egyesületnek már régóta kapcsolata van. Arató Mátyás klubvezető elmondása szerint olyan zenekarokkal találkozhat a szentesi közönség, mint az Aurora, a Korai Öröm, a Junkies, a Pro-sectura vagy a friss lemezzel rendelkező Psychomu-tans, a Yellowspots és a Nuke is.

- Olyan helyet szeretnénk működtetni, ahova elsősorban a zenekedvelők és az alternatív kultúra iránt nyitott közönség látogat majd el, de meg akarjuk szólítani a fiatalokat is. Ennek érdekében a Graffiti Clubban ifjúsági információs pontot fogunk működtetni, ahol a fiatalok ötleteikkel, terveikkel, gondjaikkal felkereshetik az ott jelen lévő szakembereket - mondta el Rakk László, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy annak érdekében, hogy elkerüljék a kiskorúak alkoholfogyasztását, a fiatalkorúak piros, a felnőttek pedig kék karszalagot kapnak a belépéskor, ami alapján a büfé könnyen kiszűrheti, hogy kinek adhat alkohol tartalmú italt és kinek nem.

Cseh-Lakos