2009. augusztus 14.

Iskolában az óvoda

Új helyszínre költözött a katolikus óvoda, a Villogó utca helyett a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola épületébe járnak augusztus 24-től, hétfőtől a gyerekek. Azért kezdenek hamarabb, mert így szeptember közepéig meg tudják szokni az új helyzetet. Az óvodások leválasztott részlegbe, az iskola templom felöli szárnyának alsó szintjébe költöznek, ahova az ezen az oldalon lévő bejáraton juthatnak be a lurkók és szüleik.

4 óvónőt és 2 dadust, valamint 46 gyereket érint a változás, ennyien járnak ugyanis az 50 fős létszámra maximalizált intézménybe. 2 vegyes életkorú csoportban foglalkoznak a kicsikkel, a csoportok külön helyiséget kaptak, és a mosdót is külön alakították ki nekik. - Az átköltöztetésnek szellemi, pedagógiai és gazdasági okai is vannak. A Villogó utcai ingatlan már nagyon régi, nem érte volna meg a felújítása. Szeretnénk azonban azt is, hogy már óvodás gyermekeink is bekapcsolódjanak az intézmény életébe, a keresztény, katolikus szemléletű nevelésbe. Az átköltöztetés még Gyulay Endre megyés püspökben fogalmazódott meg, de az ötletet Kiss-Rigó László megyés püspök is támogatta - beszélt a helyszínváltozás okairól Nemes Éva, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az óvoda intézményvezetői feladatait az iskola igazgatóhelyettese látja el. Siposné Miskolczi Gyöngyi lapunk érdeklődésére elmondta: Az óvodában eddig is hangsúlyt fektettek a hitéletre, a keresztény szellemiségű nevelés be van építve a napirendbe. A napkezdés, az étkezések is ebben a szellemiségben zajlanak, de rendszeresen tartanak hittanórákat is.

Az óvodások számára külön udvarrészt is kialakítottak, de az étkeztetésre is figyelmet fordítottak. Az iskola ebédlőjében külön, elszeparált részben tudják elfogyasztani a Központi Gyermekélelmezési Konyháról odaszállított ételeket a kicsik, megfelelő méretű asztalokon és székeken.

Nemes Éva igazgatónő arról is beszámolt, hogy az iskola diákjai a nyáron sem tétlenkedtek, sőt volt egy olyan hetedikes diákjuk, aki június 26-án országos 9. helyezést ért el Vácott, az Országos Kalmár László Matematikaversenyen, mely egy háromfordulós megmérettetés. Berényi Balázst matematika tanára, Papp Mária készítette fel. (Képünkön az óvodai rész kialakításának utolsó símitásait végzik.)