2009. augusztus 14.

Szent István Napok

A főműsorért Sasvári Sándor, Csengeri Attila, Mahó Andrea, Aux Éva és Vass Sándor tánckara a felelős este fél 9-től az augusztus 20-i Szentesi Szent István napokon, melyen már hagyományosan Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő szegi meg negyed 9-kor, valamint Kovách Péter református lelkipásztor és Bejan-Topsi Bálint római katolikus plébános áldja meg az ünnepi kenyeret. Idén is lesz tűzijáték, a pirotechnikai eszközöket idén is a sportpályára telepítik a Leskovics Pirotechnika Kft. szakemberei.

Az ünnepi műsor részeként augusztus 19-én, szerdán 19 órától hangversenyt rendeznek a Szent Anna templomban Szent István Napja tiszteletére, 20 órától pedig a Szabadidős Sportklub szervezésében éjszakai kispályás labdarúgó torna lesz a Dr. Pusztai László Sporttelepen.

Augusztus 20-án, csütörtökön 8 órától városkerülő fogatozásra kerül sor, illetve a sporttelepen 9 órai kezdettel rendezik meg a Szentesi Fogathajtó Egyesület versenyét. A művelődési központ szervezésében, immár másodjára a Kossuth téren 11 órától Gasztronómiai utazás az ízek világában elnevezéssel ingyenes kóstolóra hívják az érdeklődőket: almás-lepény, rétesek, kiflik, kürtőskalács, szerb, cseh és erdélyi ételek, sajtok, borok és tönkölybúza alapú termékek kerülnek az asztalra. Ezzel egy időben, ugyanitt kulturális műsorra is várnak mindenkit, fellép a Margaréta Citerazenekar, a Pengető citerazenekar, a Jövőnkét Alapfokú Művészeti Iskola Balance tánccsoportja, a Bolero TSE, a SZEFRIKÖZ. 14 óra 45 perctől a Piroska és a farkas című tánc-mese kerül színpadra, amit délután fél 4-től a Just együttes koncertje követ. 17 órától a Mátyás király bolondos bolondja című bábjáték, háromnegyed 6-tól a Csongrádi Íjász Egyesület bemutatója, majd meglepetésként egy komikus műsor egy ismert tévés személyiséggel, 19 órától a Spiral Flames of Szentes zsonglőr bemutatója, ezt követően pedig éjfélig Farkas László szintetizátoros fellépése szerepel a Kossuth téri programban.

Közben 14 órától a Szabadidős Sportklub szervezésében családi és sportdélután várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a Dr. Pusztai László Sporttelepen, ahol tánccsoportok bemutatóival, a tűzoltók technikai bemutatójával, kutya ügyességi és szépségversennyel, valamint légfegyveres lövészettel és fúvócsövezéssel, illetve a Szentesi Repülők Egyesületének technikai bemutatójával kedveskednek az érdeklődőknek, akiket tejjel és kiflivel is kínálnak.

Az Ifjúsági Parkban 18 órától indul a rendezvény. A Szent István Napi programok sorát itt a Sheket szegedi együttes koncertje nyitja meg, amit 19 órától a Con-fusion Dance kortárs ír táncshow-ja, fél 8-tól pedig Gerák Andrea népdalénekes koncertje követ. Az ünnepi műsort a hagyományoknak megfelelően tűzijáték zárja.

Cseh-Lakos