2009. augusztus 7.

Az álompár koncertet ismétel

Szinetár-Bereczki házaspárRövidesen újra városunkba jön fellépni Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, ám az énekes-színész házaspár nem csupán a népszerűség miatt ismétel. Az ok prózai: ugyanis a nyári szabadtéri színház udvarán a talán legjobban várt előadást kedden este szétverte a záporeső. A művészek nem akartak hűtlenek lenni a közönségükhöz, de két szám után le kellett állítani a műsort, annyira rákezdett az égi áldás. A rajongás azonban érezhető volt, sokan a színpad elé-alá bújtak, hogy ne ázzanak, s hogy közel legyenek kedvenceikhez. A folytatásra két hetet várniuk kell: augusztus 18-án 21 órára várják a nézőket a megismételt musical estre.

Minden rosszban van valami jó, legalább alkalmunk nyílt egy beszélgetésre az álom-párnak kikiáltott duóval. - Soha rosszabb bélyeget ne ragasszanak ránk, maradjunk mi 50 év múlva is álompár, jegyzi meg Dóra vidáman. A hét napból van hat olyan, amikor annak érzik magukat, de náluk is van egy hetedik, a problémáknak, jegyzi meg. A nyáron majdnem mindennap van fellépésük, s évek óta először egy nyaralást is be tudtak iktatni, így ez a nyár igazán kapcsolatépítőre sikerült, közli a férj. Tíz éve ismerik egymást, bár Dórát énekesi munkái miatt nem lehetett nem ismerni, Zoli is követte pályafutását.

Főiskolásként, a Nyomorultak musical próbáin alakult ki szerelmük. A darabban Dóra játssza a szerelmes lányt, akit Zoli nem vesz észre, majd a lány a kezei között hal meg, s akkor van egy pillanat, amikor megérinti ez az érzés.

Másfél éves kislánya mellett is természetes Dóra számára, hogy dolgozik, csak az ő félállása este 8-tól éjfélig tart. Náluk a reggelek a nap legfontosabb pillanatai. Kijelentik, nem azon dolgoznak, hogy gyerekeik kövessék őket a művészpályán, inkább az egyéni, személyes boldogság a kulcsszó. Boldogságuk megtalálásához próbálnak a szüleik mindent megteremteni. Marci fiuk esetében az énekesnőnek van egy kikötése: ha majd egyszer művészpályára adná a fejét, elvárja tőle, hogy előtte tanuljon egy tisztességes szakmát, ami ebben az országban valamenynyire garantált életet ad számára. - A művészet csodálatos dolog, de 2009-ben, Magyarországon irgalmatlan mázli kell, hogy az ember ebből megéljen, fogalmazta meg Dóra, viszont úgy tűnik, nem magukra érti. Az előadásukat hirdető plakáton már napokkal korábban kint volt a "Minden jegy elkelt" felirat. - Az árak nekünk is drágulnak, érzékeljük magunk körül a válságot. Mi sosem üzleti szempontból közelítjük meg a koncertsorozatunkat, de válság idején a művészetnek mindig jobb a helyzete, mert az embereknek igényük van egy kis biztatásra, feltöltődésre, véli Zoltán. - A mi teltházunk ennek és egy másik dolognak a kombinációja: ha minket, mondjuk 30 perces fellépésre hívnak, 40 percnél hamarabb nem megyünk le a színpadról, míg oda nem adtuk, amit hoztunk. Ezért nem érint minket annyira a válság.

Dóra ehhez annyit fűzött hozzá: - Sokszor megtörténik velünk, hogy visszahívnak, így hát számunkra mindig az a legfontosabb kérdés, legközelebb is kellünk-e?

Darók József