2009. július 17.

Kis kukta

Cukkinileves

Hozzávalók: 4 db körülbelül 20 cm-es kis cukkini, 4 db burgonya (héjas újburgonya), só, kapor ízlés szerint, 1 darab közepes hagyma, olaj, pirított zsemlekocka.

Elkészítése: Üvegesre pirítjuk a hagymát, alaposan megmossuk acukkinit - héjasan karikába vágjuk, maggal együtt, ha van benne. A burgonyával ugyanezt tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, kaprot.Edénybe rakva felöntjük vízzel. Körülbelül 20 perc alattmegfő, majd összeturmixoljuk. A tetejére pirított zsemlekockát szórunk.

Szezámmagos csirke

Hozzávalók: 1 nagy kifilézett, csíkokra vágott csirkemell, világos szezámmag, olaj, só, őrölt bors, 2 evőkanálnyi szójaszósz, étkezési keményítő. A salátához:vagy egy zacskó készen vásárolható zöldségmix, vagy tetszés szerint elkészített (pl: salátalevél, hagyma, cukkini, paprika, paradicsom, kukorica, alma, körte, stb.)Az öntethez: olaj, balzsamecet, só, frissen őrölt bors.

Elkészítése: A húsdarabokat olajjal, szójaszósszal, keményítővel és borssal egy - két órára bepácoljuk. Ezután hozzákeverjük az érkezési keményítőt és a szezámmagot. Összedolgozzuk, forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük. A salátát meglocsoljuk az öntettel, ráhalmozzuk a még meleg húst, borsot darálunk rá díszítésül és olíva olajjal is meglocsoljuk.