2009. július 17.

Piroskáé az elnöki bizalom

A nyugdíjasok klubjában

Az év eleje óta a Szentesi Nyugdíjas Klub megválasztott elnöke, Gulyás Jánosné. Mindenki leánynevén Piroskának hívja, ezzel a közvetlen megszólítással is kifejezve, értékelve közismert segítő készségét és derűs életfelfogását. Erejéből, kedvéből futja arra, hogy régóta tagja a klub táncegyüttesének is. Mindemellett nyugdíjasként a hajnali, kora reggeli órákban a saját fóliasátrában dolgozik.

- Tavaly amikor legutóbb beszélgettünk, azt mondta, hogy ideiglenes megbízatásban még ellátja az elnöki tennivalókat, de hosszabb időre nem vállalja el. Most viszont a klub élén áll. Mitől változott a szándéka?

- A tagság nagyon kért arra, hogy én vigyem tovább az ügyeket! Ekkora bizalom elöl nem lehet elfutni. Persze azt is látták, hogy az előző elnök mellett sokat dolgoztam a klubért. Sohasem volt terhemre ez a munka és most is szeretem csinálni. Másképpen nem megy.

- Ha sokan kérték, akkor most sokan is segítenek?

- Igen. Mellettem van egy titkár, tízen vagyunk elnökségi tagok, így nem vagyok híjával a támogatásnak. A heti találkozók témájában és a különböző programokban mindig figyelembe veszem a tagság kívánságát és véleményét! A tagok többsége aszszony, akik egyes összejöveteleken tálalnak, terítenek, például néhány napja a kisteleki nyugdíjasokat láttuk vendégül viszontfogadás keretében.

- Ha már az eseményeknél tartunk, mi várható ezután?

- Az augusztusi hetekben nyári szünetet tartunk, majd szeptember első napjaiban kézimunka kiállítást rendezünk a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Ugyanitt lesz a szüreti bálunk szeptember 18-án. Forgó Albert a megszokott zenészünk, ő gondoskodik a jó muzsikáról. Októberben pedig a nyugdíjasok világnapjára állítunk össze programot.

- Mint elnöknek, mi a legtöbb szervezni valója?

- Nem nehéz, de időigényes a klubtalálkozók előadóit megkeresni, megnyerni - orvosokat, agrárszakembereket, közéleti szereplőket, intézmények vezetőit, stb. - de kijelenthetem, hogy nagyon szívesen jönnek hozzánk és válaszolnak a külön feltett kérdéseinkre is. Számíthatok persze a programoknál a Művelődési Központtól Baranyiné Katika állandó közreműködésére is.

- Hány tagja van a klubnak?

- Több mint nyolcvan fővel működünk. Érdeklődők mindig vannak, és közülük kerülnek ki az újabb tagok. Várunk mindenkit szeretettel! Mondhatni a klub társasági élete karbantartja a nyugdíjasok hangulatát. Itt mindenki kibeszélheti gondját, baját, örömét, a nyugdíjak reálértékétől kezdve az egészségen át, az unokák növekedéséig - fejezi be szavait Gulyásné Piroska a nyugdíjas klub elnöke.

- bert