2009. június 19.

Elnökcsere: Mészáros ment, Madarász jött

Mészáros GyörgyAz elmúlt év októberében választották meg a Szentesi Vízilabda Klub elnökének, de máris távozik posztjáról Mészáros György, a Pendo-la Szentes ügyvezetője. Utódja Madarász Mihály, a Targus Europe Ltd regionális vezetője lett. Nem csak ez az egyetlen változás a klub háza táján, az októberi tizenegy helyett újra heten tagjai az elnökségnek.

Mészáros György lapunknak elmondta, hogy a szentesi vízilabda körül tevékenykedő reform-erők mást szerettek volna megvalósítani a helyi vízilabdában, mint amit ő elképzelt. Véleménye szerint struktúraváltásra lenne szükség a klubon belül ahhoz, hogy az elkövetkezendő esztendőkben is a hagyományoknak megfelelően szerepelhessenek ebben a sportágban. Amikor odáig jutott a dolog, hogy elvtelen és alaptalan rágalmakkal illették személyét az uszodában, azt javasolta az ún. reformereknek, hogy korrektebb lenne megbeszélni ezeket a dolgokat, mint üzengetni egymásnak. Ezen a megbeszélésen derült ki, hogy a klubban dolgozó edzők a hiányos kommunikációra hivatkozva szeretnék, ha távozna a posztjáról. Az egyik elnökségi tag javaslatát követően arra jutottak, hogy a közgyűlésen, amely május 28-án volt, kompletten az egész elnökség lemond, és ekkor új tagokat, új elnököt választanak, ami meg is történt.

Madarász MihályMegkerestük az új elnököt, Madarász Mihályt is, akinek a megbízatása egy esztendőre szól. Madarász szerint az elsődleges feladat a klubnál a stabil pénzügyi háttér megteremtése és a gazdasági válság negatív hatásainak tompítása. Szakmai téren, a felnőtt női csapat esetében a bajnokságban 2010-ben a bronzérem megszerzése a cél, a felnőtt férfi csapat esetében pedig a tízedik hely. Továbbá mindenképpen javítani szeretné a klubon belüli légkört, mert néhány ember körül és között megfagyott a levegő az utóbbi időben, ami a szakmai munkára is kártékonyan hatott. Saját személyéről szólva elmondta, hogy elsősorban a szponzorok ide hozatalában szeretne segíteni, a szakmai részt meghagyja Beleon Zsolt klubigazgatónak, az ő feladata lesz a női és férfi csapat játékoskere-tének kialakítása, tárgyalás a játékosokkal, a korosztályos csapatok felügyelete, az ed-zők idei feladatainak megszervezése, meghatározása. Megtudtuk, hogy az új elnökségnek Bozó Zoltán, Bodrogi Ferenc, Molnár Zoltán, Pellei Csaba, Rébeli Sz. Tamás, Bocskay István és Madarász Mihály lettek a tagjai. Ők - Madarász Mihály kivételével - a régi elnökségnek is a tagjai voltak. Az októberi "állapothoz" képest távozott az elnökségből Takács László, Horváth István, Mészáros György és Kozák László.

H. V.