2009. május 15.

Kis kukta

Hirtelensült tavaszi körettel

Hozzávalók: 4 szelet csirke- vagy pulykamell, 2 fej karalábé, 1 csomó zsenge sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem, vaj, só, fehér bors.

Elkészítése: A megtisztított karalábét kockára vágjuk, a zsenge sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. Vajon pároljuk, sóval, fehér borssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, majd frissen vágott petrezselyemmel elkevert tejszínnel felöntjük és összemelegítjük. A hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, fehér borssal megszórjuk. Serpenyőben vajat forrósítunk, beletesszük a hússzeleteket és félig megsütjük. Mellédobjuk a karikára vágott hagymát és megpirítjuk. A hirtelensült szárnyast a tavaszi körettel tálaljuk.

Rántott agymakarikák

Hozzávalók: 3 db nagy fej vöröshagyma, liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A hagymát karikákra szeljük és a karikákat rétegenként szétválasztjuk. Egyesével bepanírozzuk és forró olajban kisütjük.