2009. május 15.

Kell a biztatás

Két vereségével, elsősorban a székesfehérvári pontvesztésével nagyon nehéz helyzetbe került a Bodrogi Bau-Szentesi VK férfi vízilabda csapata az alsóházi rájátszás küzdelemsorozatában. A Fehérvár elleni vereség azt jelentette, hogy Horváth Tamásék visszacsúsztak a kiesést jelentő 12. helyre, és ebből a pozícióból várták az elmúlt szombati, OSC elleni összecsapást. Mindenképpen pontot kellet szerezni a fővárosiak ellen ahhoz, hogy életben maradjanak az első osztályú remények. Ennek megfelelően erőszakosan, jól kezdett a Szentes, Szőke és Jaksa találataival gyorsan kétgólos előnyhöz jutottak. Az OSC azonban összekapta magát, és még az első negyedben fordítottak Ibolya Tamásék, nem utolsó sorban a volt szentesi center két góljának is köszönhetően. A fővárosiak egészen a negyedik negyed közepéig tartották két-három gólos előnyüket, a találkozó utolsó periódusában azonban az utolsó tartalékait mozgósító Szentes egyenlített, sőt 26 másodperccel a vége előtt a vezetést is megszerezték a mieink. A három pontot mégsem sikerült megszerezni, mert az emberhátrányba került csapatunkkal szemben Gábor Barnabás - aki szintén földink - 4 másodperccel a lefújás előtt döntetlenre mentette a mecscset.

Vass Sándor vezetőedző érthetően nem örült a döntetlennek, bár saját bevallása szerint a találkozó előtt az egy ponttal is kiegyezett volna, de a történtek után úgy érezte, hogy nagyon fontos két pont csúszott ki a kezeik közül. A csapat küzdőszellemével maximálisan elégedett volt, egy picivel több szerencse kellett volna a győzelemhez. A héten aztán győzelmet szerzett következő, 9-12. helyért játszott hazai mérkőzésén a Szentes. A csapatnak a Szolnok ellen nagy előnyt jelentett a hazai medence. A BODROGI BAU-Szentesi VK a Szolnoki Főiskola-KÖZ-GÉP csapatát 11-8-ra verte meg. A gólszerzők között szerepelt ezen a meccsen Szőke, Torday, Jaksa, Zsivanovics, Szabó L., Rácz, Araczki és Csente.

Vass mester szerint minden vízilabdát szerető szentesi szurkoló biztatására szükség lesz a következő, Fehérvár elleni összecsapáson is. Sokat segítene a srácoknak a nézőtéri buzdítás, hiszen minden pontnak óriási jelentősége lehet a rájátszás végeredményét illetően. A Fehérvár elleni mérkőzés szombaton, 18 órakor kezdődik a ligeti uszodában.

H. V.