2009. május 15.

A jövő birkózói küzdöttek a csarnokban

Május 9-én, szombaton rendezte meg utánpótlás birkózó-versenyét, a hoszszú időn keresztül tartó Csipkerózsika álmából feléledt, birkózó szakosztály vezetője dr. Kis-Tóth Tihamér, aki elmondta: ezzel az emlékversennyel is szerettek volna megemlékezni dr. Papp Lászlóról, a nemzetközi hírű, többszörös bajnok birkózóról, a városi sportcsarnok névadójáról, illetve ennek a névadásnak az ötödik évfordulójáról. A verseny előtt a díszvendégek és a város sportolói megkoszorúzták a Petőfi iskola előtt az olimpiai tölgyfát, majd a sportcsarnok falán elhelyezett emléktáblát.

Az emléktornán 12 egyesület többek között a Ferencváros, Orosháza, Esztergom, Szeged, Gádoros, Kiskunfélegyháza, Abony, Orosházáról két csapat is - több mint száz, utánpótláskorú versenyzője vett, részt, akik közöl soknak ez volt az első versenye. Ez azonban sem a hangulaton, sem a küzdőszellemen nem látszott. A győztesek boldogan ugráltak, a vesztesek meg bizony sokszor elpityeredtek.

Az emlékverseny szervezői, a Klauzál DSE birkózó szakosztálya, a Szentesi Birkózók Baráti Köre és az önkormányzat.

A megjelent nézők, a hozzátartozók, sőt a régi, nagy öregek elismerő tapssal jutalmazták a Szilver Táncsport Egyesület csodálatos nyitó, táncbemutatóját. Gyönyörű, és az eseményhez méltó volt a sportcsarnok berendezése, a küzdőtér, a több tucat, hatalmas virág jelezte, hogy nem mindennapi eseménynek vagyunk tanúi.

Két küzdőtéren, nemzetközi minősítésű bírók, a meghívott tiszteletbeli vendégek, köztük dr. Papp László (a névadó fia), Bacsa Péter az edző bizottság elnöke, dr. Klénler Péter és Savanya Ferenc, Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagjai, és a több évtizeddel ezelőtti nemzedékek tagjai előtt, éles küzdelmek zajlottak már az egész kicsi gyermekeknél is.

Érdekességként lehet megemlíteni, hogy az indulók között ezt még ebben a korban a szabályok lehetővé teszik egy gádorosi kislány is indult, és bizony nagyon megnehezítette a vele birkózó fiúk dolgát. A csapatversenyt Orosháza nyerte, és nagy meglepetésre Szentes lett a második. A szintén nagy létszámú versenyzővel indult Ferencváros lett a harmadik.

A szentesi versenyzők eredményei: 1. hely: Misic Lajos 58 kg-ban (ő lett a torna legtechnikásabb versenyzője), Nagy Gergő 41 kg-ban 1. hely, és a legeredményesebb szentesi versenyző (elnyerte a Szabadidő Sport Klub díját).

2. hely: Balogh Szabó Árpád 60 kg, Garai Sz. Imre 50 kg, Koncz Márk, Balázs Marcell. 3. hely: Bartók Dániel, Molnár Zoltán, Sebesy Zekő, Hercegfalvi Tibor, Sebesy Csanád, Farkas Dénes. 5. hely: Marosi Krisztián, Őri Ferenc, Lucz Richárd, Horváth Máté.