2009. május 1.

Kis kukta

Zöldborsós csirkeragu

Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors, olaj.

Elkészítése: Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A csirkemelleket kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Közben elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást. Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc főzés) hozzáadjuk a borsót, és további 15 percig főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük. Burgonyával vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Könnyű túrótorta

Hozzávalók, a krémhez: 50 dkg túró, 1 l tej, 5 dl tejszín, 1 citrom reszelt héja, 3 cs. instant zselatin, 2 cs. pudingpor (vaníliás), vaníliaaroma, ízlés szerint gyümölcscukor vagy édesítőszer

A piskótához: 2 cs. keksz, 25 dkg teavaj.

Elkészítése: A kekszes zacskókat kinyitjuk, majd törlő közé tesszük, és apróra törjük a tartalmát egy klopfolóval. Közben a vajat mikrohullámú sütőben megolvasztjuk. Ráöntjük a kekszre, összekeverjük, majd ezzel a masszával kibéleljük a kapcsos tortaforma alját. A liter tejből, a 2 csomag vaníliás pudingporból és 6 evőkanál gyümölcscukorból pudingot főzünk. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a túrót, botmixerrel kikeverjük. Fél liter tejszínből habot verünk, ezt is hozzáadjuk a krémhez, majd citromhéjat reszelünk rá, vaníliaaromával, gyümölcscukorral ízesítjük, egy csipet sóval megszórjuk. Ehhez adjuk a 3 csomag instant zselatint. A tésztára öntjük a krémet, majd minimum 4 órán át hűtőben dermesztjük. Ezután már lehet is díszíteni, majd kivenni a formából.