2009. május 1.

Sportbörze

Bemutatkoznak az egyesületek

A helyi sportegyesületek népszerűsítésének, az utánpótlás toborzásának, a sport és a mozgás népszerűsítésének, a sportolási lehetőségek és a sportszolgáltatások népszerűsítése érdekében sportbörzét rendeznek május 8-9-én a Pusztai László Sporttelepen.

A rendezvény célja, hogy egy helyszínen lehetőséget biztosítsanak több mint 15 sportág kipróbálására, hiszen más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformákba. A rendezők célja, hogy a résztvevők gyakorlati sportélményeket szerezzenek.

A két nap alatt a szentesi egyesületeknek, köztük a Szentesi Kinizsi SZITE férfi és női kézilabda, valamint ökölvívó szakosztályának, a Zöldág MSE.-nek, a "Szent László" Lovas Sport Klubnak, a St. Jupát SE.-nek, az Oyama Dojo SE-nek, a Szabadidős Sportklubnak, a Szentesi Kosárlabda Klubnak, a Szentesi Spartacus
SK sakk szakosztályának, a Szentesi 91-eseknek, a Szentesi Vasutas SK röbgi szakosztályának, a HSZATÁK - Junior FC-nek, a Szentesi Farkasok USE-nek, a Maxi-mus KSE-nek a standjai, valamint a Honvédségi tábor folyamatosan látogatható lesz.

Péntek délelőtt megrendezik az Óvodások Olimpiáját. A kétnapos rendezvényen mászófallal, kerekesszékes pályával, asztalitenisz bemutatóval, íjász- és Air soft pályával, ergométeres evezőpaddal várják az érdeklődőket. Szombaton egész nap nyitott lesz a Civil Tér, az ökölvívó ring. Lesz csónakázás a Kurcán és aerobik bemutató.

A sporttelepre látogatók pénteken 14 órakor a kézilabdás standnál találkozhatnak Vadkerti Attilával, a Pick Szeged játékosával, aki többszörös válogatott, Magyar Bajnok. Szombaton 10 órakor szintén ezen a helyen beszélget az érdeklődőkkel Gaál Adrienn, az ASA-CONSOLIS HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI NKC játékosa és Lovász Zsuzsanna olimpiai ezüstérmes, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, Magyar Bajnok kézilabdázó. Vendég lesz Krám Lehel nyugdíjas testnevelő, szakedző is.

13 órától az Atléták standjánál Tégla Ferenc Olimpikon dobóatléta, délután 2 órától a HSZATÁK - Junior standnál Némethy László egykori NBI-es labdarúgó, Magyar Bajnok várja a sportágakkal és egyesületekkel ismerkedőket.

Péntek 16 órától szakmai Workshopot tartanak a sport-egyesületek vezetői számára a regionális média és a sportegyesületek kapcsolatáról, valamint a forrásteremtésről a sportegyesületek számára. Szombat délelőtt pedig papírsárkány eregető- és bemutató verseny színesíti a programot.

Cs. I.