2009. május 1.

Áthelyezik a gyógyszertárat

A tervek szerint a Dr. Bugyi István Kórházhoz tartozó, jelenleg az intézmény főbejárata mellett, a portánál lévő gyógyszertár lakosságot ellátó részét áthelyezik a rendelőintézet földszintjére, és ott működtetik tovább. A beruházást támogatja a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat, amely 2009-es költségvetésében 10 millió forintot különített el rá.

A Dr. Bugyi István Kórház vezetősége kérésével megkereste a tulajdonos szentesi önkormányzatot is. A képviselő-testület áprilisi soros ülésén jóváhagyta az elképzelést.

Az intézmény célja ezzel egyrészt az, hogy a járó-beteg szakrendelésen megforduló páciensek könnyebben eljuthassanak a gyógyszertárba, mellyel csökkenne a várakozási idő. Így gyakorlatilag egy magasabb szintű ellátást tudnának biztosítani a betegek számára. Emellett az áthelyezés a remények szerint gazdasági szempontból is előnyös lenne az intézmény számára, hiszen várhatóan növekedne a forgalom, s ezáltal a kórház bevételei is bővülnének.

A főigazgató, dr. Várkonyi Katalin tájékoztatása szerint a gyógyszertár a rendelőintézet földszintjén lenne, a jelenlegi portaszolgálat és a mellette lévő ruhatár helyén. Tehát az előcsarnok egy részét különítenék el. Az átépítés azonban az épület teherhordó szerkezeteit és homlokzati megjelenését nem változtatja meg. A gyógyszertárnak önálló, közterületről nyíló bejárata nem lesz, az aulatérből lesz megközelíthető.

- Reményeink szerint rövid határidőn belül elindulhat az építkezés, az egyeztetés már folyik a fenntartóval. A megyei önkormányzat biztosítja a gyógyszertár új helyszínének kialakításához szükséges teljes összeget, ezért velük az egész munkálati sort le kell egyeztetni - beszélt az aktuális helyzetről dr. Várkonyi Katalin, aki azt is elmondta, hogy a kivitelezést egyrészt az intézmény saját emberei végzik el, illetve az építkezésbe külső vállalkozókat is bevonnak. Nyílt eljárásban lehet majd pályázni a munkára.

Cseh-Lakos