2009. április 17.

Folytatódik a lomtalanítás

Április 21-én folytatódik a lakossági lomtalanítás. A felsőpárti, a nagyhegyi és a központi városrész egyes területei után április 21-én, kedden a Sárgaparton gyűjtik a felhalmozódott hulladékot.

Ezen a napon a Derzsi K. J., a Rákóczi F., a Batthyány, a Sima F. utcák, a Nádas sétány, a Boros S., a Szalai és a Dessewffy A. utcák által határolt területről szállítják el a lomot. Szintén április 21-én következik soron a Csongrádi út és a Kurca által határolt terület, beleértve a Kertvárosi lakótelepet, illetve a Kiss Zs., a Balogh J., a Hegedűs L. és a Kurca sor által határolt területet.

Április 22-én, szerdán a Szeder és a Termál telepről, valamint a Gázos kövesútról szállítják el a hulladékot, azaz a Csongrádi út, a Dr. Négyesi L., az Esze T., a Dr. Váradi L., a Tiszavirág utca és a Kurca-parti út által határolt területről. Illetve a Berekhátról (Téglagyári u. - Ipartelepi u. - Mágocsi u. - Vásárhelyi út által határolt terület, valamint a Knézich K. és a Schweidel J. utca), de a Vajda telepről is, azaz a Magyari I., a Lavotta, a Dankó P. utcákról, a Bihari sorról, az Akácfa, az Epres sorról és a Csaba utcáról.

Április 23-án, csütörtökön a Kisér következik, itt a Kossuth L. u., a Liget sor, a Szt. Anna, az Örvény sor, a Kiss, a Gergely, a Teleki, a Mentő, a Dugovics T. utca, a Mentő sor, az Árpád, az Ürge, a Gógány, a Kéreg, a Báthory utcák, a Vásárhelyi út és a Petőfi utca által határolt terület.

Április 24-én, pénteken zárul a tavaszi lomtalanítás a városközpont alsópárti városrészében, azaz a Kossuth L., a Koszta J., az Attila utca, a Nagyvölgy és a Sopron sor, a Vecseri, a Temető, a Sarló utca, valamint a Vásárhelyi út és a Petőfi utca által határolt területen.

A lakosok a kijelölt napokon reggel 7 óráig helyezhetik ki az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon a feleslegessé vált használati tárgyakat, bútorokat, háztartási eszközöket. A kisebb anyagokat (pl.: rongy, papír, műanyag) kizárólag bezsákolva kötegelve szállítják el.

Nem viszik el a földet, a törmeléket, a salakot, a trágyát, a szalmát, a fóliát, az elektromos-elektronikai készüléket), a veszélyes hulladékot és a heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási hulladékot. A szolgáltató egy helyről csak egyszer viszi el a lomot. Észrevétel tehető a városellátó intézmény irodájában (Kossuth tér 6., tel.: 63/400-179.) A lom elszállítása a megjelölt napon, fennakadás esetén a következő napon történik.