2009. április 17.

Egy fel nem tett kérdés kapcsán

Magyarázkodom

Hétvégén üzenetem érkezett: Európai Parlamenti képviselőnk Szentesre érkezik, előadást tart, felvilágosít, kérdezhetünk. Elhatároztam, megyek, és azonnal belekezdtem kérdésem megfogalmazásába.

Bevezető: az utóbbi 50-60 évben a kommunista, majd a szociál-liberális kormányok mindent megtettek uralkodásuk meghosszabbításának érdekében. Ma már dédunokáink kontójára veszik fel hiteleinket. Józan gondolkodású ember nem ért egyet ezzel, a mai ellenzék pedig bizonyított, rövid regnálása idején csökkent az államadósság.

Lássunk hát a dolgok mögé: ellenzékünk nem ért egyet kormányunk különböző megszorító csomagjaival. Nagy részben igaza is van, például a bürokráciát - mely a korrupció melegágya és pénznyelő képződmény - le kell építeni, de az OKTATÁST NEM! Kérdésem: a Fidesz többségű községi, városi, megyei önkormányzatok miért építik le, teszik tönkre az oktatási rendszert? Mi ez a demagógia az ügyben? Miért lépnek fel eminens végrehajtóként egy rossz ügy mellett?

Gondoljunk csak bele! A távoli városba ingázó, vagy 30-40 fős gyermekmegőrzővé züllesztett osztályokból kikerült gyermekek milyen eséllyel állnak majd helyt a jövő Európa "magyar tartományában"? A tapasztalat azt mutatja, hogy minél több javát kótyavetyélik el elöljáróink a hazának, annál inkább nő az államadóság.

Többé-kevésbé, a piacon egyre kevesebbet érő föld van még magyar kézen. A tapasztalat azt mutatja, elherdálásra kerül rövidesen az anyaföld is. Ennek pedig egyenes következménye, hogy többszörösére nő az államadósság. Ezt a horribilis összeget hogyan fogja az a szerencsétlen - egyre kisebb számban megszülető unoka-dédunoka kifizetni? Nem beszélve arról, hogy meg kell dolgoznia a szülei nyugdíjáért, családja megélhetéséért, sőt, szent kötelessége az elődei által tönkretett nemzet felvirágoztatása, az európai népek szabadságharcai közepette kivívni a magyar helytartóság függetlenségét, és az összes magyar lakta vidéken kikiáltani a IV. Magyar Köztársaságot.

Ma már nem az a kérdés, "Trabant vagy gyerek", hanem "gyermek vagy nemzethalál".

Európai Parlamenti képviselőnk több kérdésre válaszolt, gyorsan, frappánsan, politikusan. Például: egy idős tanyasi, munkában megrokkant, de ma is gazdálkodásból élő néni megkérdezte, hogy miért nem hagyják dolgozni a hatóságok, ahelyett, hogy ellenőrzésekkel zaklatják? Vagy Brüsszelben miért nem azzal foglalkoznak delegált képviselőink, hogy a magyar gazda is 100 százalékos földalapú támogatást kapjon, mint a lengyel, és ne 30 százalékot?! A válasz: a hatóságok ellenőriznek, mivel kötelességük betartatni számtalan EU-s és magyar előírást. A lengyelek pedig megkapták amit kiharcoltak maguknak, mi magyar képviselők pedig, ha ránk szavaznak, a jövőben is kivívjuk, amit megkapunk.

Végül kis személyes élmény, ami eme teadélutánon ért. Váratlanul mellém ült lakóhelyem "Fideszes párttagnyilvántartó megbízottja". Zavarában előadta: ukáz jött felsőbb körökből, a központból: rendet kell tenni a párt soraiban. Akinek megváltozott a lakhelye, átirányítani, aki inaktív esetleg, már nem létezik pártunk számára (én sem)!

OK! Vágjanak rendet a párttagok között, de reménykedem, hogy nem a koncban utazó senkikkel töltik fel soraikat! (Emlékezzünk, tisztelt tagnyilvántartó úr, az önök tagtársai között is előfordult jelenség. MSZMP tag > MSZP tag > hisztérikusan Viktor-Viktorozó Fidesz-tag > Orbánt lecigányozó szoc-libes szekértoló vagy ismét polgári nemzeti?) Helyes döntés megszabadulni attól, aki nem tesz az ügy érdekében, aki nem dolgozik.

Ehhez hasonló élmények értek és gondolatok cikáztak fejemben, mikor részt vettem egy vasárnapi teadélutánon. Meggyőződésem, hogy a jobb sorsra érdemes magyar hazában számtalan hasonló gondolat fogalmazódik meg sok-sok polgártársunk fejében, általános jelenségről beszélhetünk.

(Név, cím a szerkesztőségben)