2009. április 17.

Már 22 lopott autónál tartanak.

Rendőrségi szempontból csendesen teltek az ünnepnapok, tudtuk meg a szentesi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán. Április 13-án, a hajnali órákban történt egy rongálás. A Bocskai utcában parkoló személygépkocsi tükrét törte le eddig ismeretlen elkövető. A nyomozók azonban közel járnak a tettes kézre kerítésében, erre akár már a napokban sor kerülhet.

Egy bárányt és egy kost loptak el egy alsóréti tanyából április 12-ére virradóra a tolvajok. A bűnözőknek nem volt nehéz dolguk, mivel az állatokat őrizetlenül tartották egy bekerítetlen területen. A Jókai utca egyik kertjéből is állatokat vittek el, tíz tyúk és három kakas került valakinek az ünnepi asztalára.

Az elmúlt héten már beszámoltunk arról, hogy a rendőrség elfogta azt a háromtagú szentesi autótolvaj bandát, akik az ország egész területéről elsősorban francia gyártmányú személyautókat tulajdonítottak el.

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy jelenleg már 22 lopott autót azonosítottak be a nyomozók, de ez a szám akár tovább is növekedhet a későbbiek folyamán. A bűncselekményt a továbbiakban a dunaújvárosi rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

Kedden került elő egy 60 ezer forintos, még februárban, az egyik belvárosi társasház lépcsőházából ellopott kerékpár. A kétkerekűt Mindszenten találták meg a rendőrök.

Két közlekedési balesetről számoltak be lapunknak a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai. Az egyik április 11-én, pénteken történt a reggeli órákban a Kossuth utcán. Egy kerékpáros hölgy egy másik bringás előzésébe kezdett, de nem vette észre, hogy időközben már őt is előzi egy személyautó, amely elütötte a figyelmetlen kerékpárost. Az idős asszony nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elmúlt szombaton hajnali 4 óra előtt egy személygépkocsi és annak vezetője ütközött lámpaoszlopnak a Kiss Zsigmond utcában. A baleset körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

Az ünnepek ideje alatt, péntektől-keddig tartott a közlekedésrendészet fokozott közúti ellenőrzési akciója. Jó hír, hogy Szentesen és a város környékén senkitől sem kellett elvenni a jogosítványt alkoholfogyasztás miatt. Ittas vezetőket kizárólag a kerékpárosok között "fogtak meg" a rendőrök, őket helyszíni bírsággal vagy szabálysértési eljárás megindításával sújtották.

H. V.