2009. április 3.

Eredményes teniszezők

Megtartotta éves közgyűlését a Szentesi Tenisz Klub. Mészáros Zoltán klubelnök tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt év eseményeiről, eredményeiről, szólt a gazdálkodásról és az ez évi tervekről. Elmondta, kivételes és eredményes évet hagytak maguk mögött. A Szentesi Tenisz Klub országos szinten a 241 egyesületből a 11. helyet foglalja el, az egyesületi pontversenyben pedig a 4. legeredményesebb klub lett a vidékbajnokságban.

Az elnök külön is kiemelte a teniszezők közül Virág Mátét (képünkön), aki a fedett pályás országos bajnokságban Kaszás Benjáminnal, a Vasas SC versenyzőjével az oldalán magyar bajnok lett, mindemellett párosban és csapatban is vidékbajnokságot nyert. Hozzátette: Máté úgymond harmadik gene-rácós teniszező, nagyapja, édesapja is kiváló sportoló volt. Ez a szentesi teniszsport életében nagyon szép eredménynek tekinthető.

Azután arra is büszke a klubvezetés, hogy a vidékbajnokságon első helyezést értek el. Ketten részt vettek a válogatott keret munkájában, Máté mellett Ajkay Norbert is a válogatott keret tagja. Norbi egyébként háromszoros vidékbajnok egyéniben, csapatban, párosban, országos bajnoki ezüstérmes párosban, és bronzérmes egyéniben. Az elnök visszaemlékezett arra, hogy az 50-es években Lakos Olga volt utoljára Szentesről országos bajnok. Majd Korom Tamás nevét említette még, aki véleménye szerint nagyon jó csapatember, vidékbajnok csapatban, bronzérmes egyéniben és párosban.

Szentesi Tenisz Klub leány 18-as csapata harmadik lett az Országos Bajnokságon. A csapat tagjai: Sarusi Kiss Virág, Szécsi Szimonetta, Fricska Anett, Mészáros Emese.

- Van egy elsőosztályú női csapatunk, akiket, utólag bevallva, féltve indítottunk el a bajnokságban. Nagyobb teherrel ugyan, de vállaltuk a magasabb osztályt. Nagy örömünkre versenyzőink meghálálták a bizalmat, az OB I. nyolcas mezőnyében a felnőtt női csapat az 5. helyen végzett. A körbeveréseknek köszönhetően az alsóház körmérkőzésein egy vereséggel lettek. Érdekessége, hogy évtizedek óta nem indult szentesi csapat az első osztályban.

A klub vezetése fontosnak tartja az utánpótlásnevelést. Ez évre is hasonló célt tűztek ki maguk elé: jó szereplést, az eredmények megtartását.

A klub ifjú reménységei, akik a múlt évben is éremszerzők voltak: Rácz Diána, Beke Nóra, Mizere Laura, Mészáros Lotti, Lénárt Larian, Szécsi Armand, Kanász-Nagy Móric, Erdei Kristóf.

Szó volt arról, hogy igen nehéz ma a sportegyesületek élete, így a tenisznek is. A szponzorok lehetőségei is egyre korlátozottabbak, a gazdasági világválság a versenysportra is rányomja a bélyegét. Idén is sok versenyt rendeznek.

A klub edzői: Bakos László vezetőedző, Rákóczi Andrea, Varjú Attila, dr. Zsiga László edzők.

(lovas)