2009. április 3.

Helytörténeti vetélkedő

A Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika közreműködésével ismét, immár 10. alkalommal rendeznek helytörténeti vetélkedőt a 10-14 éveseknek, Iskolák és névadójuk Szentesen - könyvben, képen, neten - a múltban és napjainkban címmel. A vetélkedőre iskolánként két öt fős csapatokat várnak a szervezők, a versenyeket három helyszínen rendezik meg. A Gyermek­könyvtárban és a Koszta József Múzeumban két-két fő, míg a TEAM-ben egy tanuló old meg érdekes feladatokat. Az utóbbi helyszínen előny, ha a versenyző rendelkezik internetes rutinnal.

A csapatoknak a felkészülés során fel kell keresniük iskolájuk könyvtárát, a Városi Gyermekkönyvtárat, a Koszta József Múzeumot, és érdeklődniük kell az iskolák történetéhez kapcsolódó hagyományokról, szokásokról.

A nevezéseket a timar.ferenc@t-online.hu címre kell elküldeni, vagy adathordozón is le lehet adni a TEAM Számítástechnikában, a Tóth József utca 13 sz. alá. Az alábbi adatokat kérik: 1. Az iskola neve 2. A csapattagok neve (2 fő "könyvbarát", 2 fő "múzeumbarát", és 1 fő "számítógépbarát") 3. Felkészítő nevelő(k) neve.

Emellett készíteni kell "beugró" feladatot saját iskolájukról is! Ez lehet pl. az épület története, vagy valakinek a munkássága. Az így elkészült Word dokumentummal, PowerPoint prezentációval lehet nevezni a versenyre.

Leadási határidő: április 21. (kedd!) A verseny időpontja: április 29. (szerda) 13 óra. Közös megnyitó a Városi Gyermekkönyvtárban.

A versennyel kapcsolatos részletes ismertető a www.szentesinfo.hu/mozaik, illetve: www.szentesinfo.hu/petofi internetes címen találhatók.