2009. április 3.

Strandcicák

Külföldön élek, aránylag több időt töltök Szentesen is. A múlt héten akartam húsvétra foglalni egy üdülőházat a strandfürdőben. Mellékesen megkérdeztem, hogy vannak a macskák, akik már hosszú évek óta a fürdő területén tartózkodnak. A hölgy a telefonon mondta, hogy a macskák jól vannak, de két héten belül el kell hagyniuk a strandot, mert az új főnök így rendelkezett. Március 27-én beszéltem telefonon Deák Albert úrral, de sajnos ő maradt a döntésénél. Mondta, hogy a macskák a Kurca másik oldalán lévő állatmenhelybe lesznek elhelyezve, ott nagyon jó helyük lesz. Ebben csak az a szépséghiba, hogyha a macskák a menhelyen nem lesznek bezárva, akkor még valószínű aznap visszamennek a strandra, ha meg be lesznek zárva ketrecbe, akkor bánatukba elpusztulnak, mert ezek macskák a szabadsághoz voltak hozzászokva.

A strandon mindig voltak macskák és egy cica kivételével az összes ki van ivartalanítva. Ha ezeket a macskákat elviszik onnan, akkor majd jön helyettes sok új kóbormacska, akik esetleg nincsenek ivartalanítva. Mivel a strand a Kurca partján fekszik, van rengeteg patkány, egér, stb. Kérdem én, hogy mi a jobb az ott pihenésre vágyó vendégeknek, a macskák, akik egész nap szinte nem a strand területén tartózkodnak, hanem vadásznak az egerekre, patkányokra, a vendégeket nem molesztálják, nem mennek be a vendégek házába vagy inkább jobb lenne, ha a vendég a patkányok és egerek társaságában keresné a kikapcsolódást. Gondolom, nem vagyok egyedül, ha én inkább a cicák jelenlétében szeretnék nyaralni, mint az egerekkel és patkányokkal, akiktől iszonyodok és félek. Semmi értelme nincs egészséges, ivartalanított macskákat onnan elvinni.

Ott tartózkodásunk idején többször beszélgettünk pesti, külföldi vendégekkel. Ők mondták, hogy szeretnek a szentesi strandra jönni, mert a strand szép, nyugodt környezetben fekszik, az uszoda kiváló és nem utolsó sorban gyerekeiknek és nekik nagy élményt okoznak a macskák. Marad ez a döntés, mi is maradunk itthon.

Török Ágnes és
Löw Hermann