2009. március 20.

Küzdelmek kiütésig

Háromszáz karatés küzdött a sportcsarnokban

A hétvégén rendezték meg a Kyokushin Knock-down Diákolimpia Döntőt gyermek, serdülő és ifjúsági kategóriában, valamint a Junior és felnőtt Országos Bajnokságot. A sportrendezvény helyszíne a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok volt, ahova közel 300 induló érkezett az ország számtalan pontjáról.

Az indulók között voltak győriek, sátoraljaújhelyiek, miskolciak, kecskemétiek, orosháziak, de jöttek fiatal versenyzők Székesfehérvárról is. A délelőtti mérlegelés után egyenes és körmérkőzéses versenyben zajlottak a küzdelmek, kiütésig. A full contact bajnokságon védőfelszerelésben léptek a tatamira az indulók, kötelező volt a fejvédő, a sípcsontvédő és a kesztyű használata. A szentesi karatésok idén is kiválóan szerepeltek a megmérettetésen.

Az Oyama Dojo SE kara-tékái közül -35 kg-ban 1. lett Mészáros Márk, 2. Magyar Dániel Gyermek II. kategóriában. A -55kg, Gyermek I. kategóriában Sipos Gábor győzedelmeskedett, míg az ifjúsági lány kategóriában -55 kg-ban Bagi Alexandra lett a bajnok (képünkön serlegét veszi át). Rapi Balázs a junior fiú kategóriában, -75 kg-ban második, Tápai Ákos felnőtt férfi kategóriában, -70kg-ban szintén 2. lett. Lantos Lehel pedig ismét a legjobb, az első helyen végzett -80 kg-ban, felnőtt férfi kategóriában.