2009. március 20.

Nyílt nappal nyitnak

Bővül a St. Jupát programja

Az idei évben is több kerékpáros rendezvényre és nyíltnapra hívogatja a szentesieket a St. Jupát SE. A rendezvénysorozat március 29-én, vasárnap nyílt nappal kezdődik, délelőtt a Gördülő generációk keretében kerékpározásra, délután túrakenuzásra és mászófala-zásra várják az érdeklődőket az egyesület tagjai.

A Gördülő generációk programsorozat - amely 2008-ban nagy sikerrel és magas résztvevőszámmal zajlott - a tavalyihoz hasonlóan három tavaszi és három őszi rendezvényből áll, némileg azonban bővül. Március 29-én, vasárnap 10 órakor indul a kerékpártúra a Dózsa-háztól, a résztvevők a regisztráció után a kerékpárúton haladnak a Tisza-hídig, majd azon átkelve a Tisza jobb partján, a gáton folytatják útjukat. 18-22 kilométerre van tervezve a teljesítendő táv, melyhez biciklin kívül semmi másra nincs szükség. A túrába bekapcsolódhatnak mindazok, akik már, illetve akik még tudnak biciklizni. A tempót rendkívül kímélőre tervezik a szervezők, akiknek az a célkitűzése, hogy kortól függetlenül mindenki belekóstoljon a kerékpározás élményébe, s megízlelje a túrázást. A térítésmentes nyílt napon az egyesület szokásaihoz híven felvezető és záró kerékpáros kíséri a túrázókat, az útkereszteződéseken történő átkelést is az egyesületi tagok biztosítják.

Körülbelül délben érkezik vissza a csapat a Dózsa-házhoz, létszámtól és felkészültségtől függően. Majd rövid ebédszünet következik, délután pedig a falmászást és a Kurca belvárosi szakaszán a túrakenuzást próbálhatják ki az érdeklődők. - Egy 6 méter magas műfalon lehet mászni, természetesen szakszerű biztosítással, illetve a túrakenuzáshoz biztosítunk kormányosokat és mentőmellényt, amely csak így vehető igénybe. A mászófalat jelenlegi terveink szerint csak a nyílt napokon és a három kerékpáros rendezvényünkön fogjuk felállítani. A túrakenuzás keretében pedig 3-5 hajót mozgatunk a március 29-i sportprogramon - mondta el lapunknak az egyesület vezetője, Valkai Zsolt.

Bővebb információk találhatók a programok.jupat.hu internetes oldalon, illetve telefonon is lehet érdeklődni, a 06/20-321-1693-as számon.

Cseh-Lakos