2009. március 20.

Alászállás a valóságba

Csurka a tisztánlátás érdekében jött

Városunkban tartott elnökségi ülést a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), majd a megtelt megyeházi díszteremben előadást. Miként a pártelnök, Csurka István sajtótájékoztatóján kifejtette: a Lámpás-program keretében járt Szentesen március 13-án, s azért jött, hogy eszméik terjedjenek, s a világosság növekedjék.

Csurka szerint az emberek nagy része még mindig nem érti a politikai történéseket, s majdnem mindent elhisznek, amit a rádióból, tévéből kapnak. Ennek a kormánynak már csak napjai vannak hátra, mondta a pártelnök, de hozzátette: mindent megtesznek, hogy kihúzzák 2010-ig. Akár eltűnik addig a kormány, akár nem, a probléma az, hogy mi jön utána. A választási felmérések alapján Fidesz-kormányra lehet számítani, de az a kérdés, hogy vajon milyen rendszer jön - fejtegette Csurka István. Szerinte gerjesztett világválság van, ami Magyarországon már a '80-as évek eleje óta feszül, s egyre erősödik. Most van arra lehetőség, hogy az ország kiszabaduljon az elit fogságából, ehhez van szükség a nép felvilágosítására. - Értse már meg a nép, mi történik vele - hangsúlyozta a MIÉP elnöke. Kérdésekre válaszolva elmondta: titkosszolgálati módszereknek tartja, amit a fővárosban a Jobbik művel, s szavazókat is vesztenek ezáltal. - Akikkel mi szövetséget kötöttünk, más emberek voltak, de azokban is csalódtunk, jelentette ki az egykori MIÉP-Jobbik összefogásról. A cigánykérdésről úgy fogalmazott, van egy réteg, mely ki akarja élezni a konfliktust, s az egész magyar közélet attól zeng, mennyire kell félnie a cigányoknak a szélső jobboldaltól. Utána lehet nézni, a kis falvakban mennyire félnek a feltüzelt romáktól, mondta Csurka.

A MIÉP Európa parlamenti jelöltjét, a korábbi kubai nagykövetet, Sütő Gábort úgy jellemezte, mint baloldali indíttatású, de tetőtől-talpig magyar embert, akire nyugodtan rábízhatjuk a magyarság képviseletét, hogy "túléljük Brüsszelt". Maga a jelölt arról beszélt: az unióban magyar részről az eddigi tárgyalások az európai érdekeket követték, ezzel szeretne szakítani. - Magyar nyelven fogunk szólni, de nem vagyunk ellene az integrációnak, hangzott tőle.

A nagygyűlésen a pártelnök beszédét így konferálták fel: Kössék be a biztonsági öveket, leszállás következik a magyar valóságba.

D. J.