2009. március 20.

Sajtóközlemény

A megalapozott gyanú szerint egy 26 éves helybeli fiatalember felelős az elmúlt időszak szentesi kocsmabetöréseiért, akinek személyazonosságát több hónapos alapos nyomozás eredményeként sikerült a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársainak megállapítani.

A férfi előállítását követően valamennyi bűncselekmény vonatkozásában beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint a 26 éves fiatalember tavaly decemberében egy hét leforgása alatt háromszor is feltörte ugyanazt a kocsmát, ahonnan 250 ezer forint értékben vitt el készpénzt, illetve dohányárut.

A szilveszteri kábulat után idén januárban is "munkához látott" és néhány nap leforgása alatt négy sörözőbe ment be, ahonnan körülbelül 400 ezer forint értékben tulajdonított el készpénzt a kasszákból, valamint a játékgépekből.

A gyanúsított valószínűleg a rövid italt is kedveli, hiszen február 7-én ismét betért egy vendéglátó helyiségbe, ahonnan a készpénz mellett ezúttal egy üveg Jäger-meistert is magával vitt.

A hatszorosan büntetett férfi legutóbb váltott, és március 14-én egy vegyesboltot tört fel, ahonnan dohányáruval, édességgel és pipere cikkekkel távozott körülbelül 250 ezer forint kárt okozva.

A sorozat bűncselekmény felderítése, valamint a további bűncselekmények megelőzése érdekében a Szentesi Rendőrkapitányság a Polgárőrséggel, a Kaledon-Team Vagyonvédelmi Kft., a Goldex Hungária Vagyonvédelmi Kft., és a Dékány Vagyonvédelmi Vállakozás munkatársaival együttműködve több hónapon keresztül éjszakai közös szolgálatot látott el. A szolgálat ellátás során felmerülő információk ellenőrzése kapcsán a gyanú egy korábban hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már eljárás alá vont személyre terelődött.

Az értékesítési útvonal ellenőrzése során már konkrét bizonyítékok is felmerültek az elkövetővel szemben, akinél tegnapi napon végrehajtott házkutatás alkalmával előkerültek a legutóbb elkövetett betörés alkalmával eltulajdonított értékeknek egy része, melyek lefoglalásra kerültek.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján az állapítható meg, hogy a bűncselekményeket egyedül követte el, a bűncselekmény elkövetésének oka a gyanúsított elmondása szerint az volt, hogy a közeljövőben börtönbe kell vonulnia, erre próbált meg ilyen módon pénzt gyűjteni.

A férfit kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Dr. Szenti Szabolcs
r. hadnagy
sajtószóvivő