2009. március 20.

Válaszol az illetékes

Az Önök lapjának március 6-i számában megjelent Nyílt levélben foglaltak alapján az alábbiakról kívánom a közvéleményt tájékoztatni:

A levélíró hatóságunkhoz összesen két alkalommal tett feljelentést az ő sérelmére elkövetett bűncselekmény ügyében, mindkét bűncselekmény egyébként 2007-ben történt. Az elmúlt időszakban - pontosabban két éve - a levélíró semmilyen bejelentéssel, feljelentéssel nem kereste meg kapitányságunkat.

A fentiek alapján igencsak kétséges számomra a levélíró azon állítása, hogy munkatársaim azt javasolták volna neki, hogy inkább ne zárja be az ajtókat, így kevesebb lesz az anyagi kár, ha ismételten betörnének hozzá.

A Szentesi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítására. Ennek során fokozott ellenőrzés keretén belül a polgárőrséggel, mezőőrséggel, vadásztársaságok és horgászegyesületek munkatársaival Szentes külterületén folyamatosan jelen vagyunk.

A számadatokat tekintve meg kívánom jegyezni, hogy 2008 évben az elmúlt 5 év legkevesebb bűncselekménye történt illetékességi területünkön, a vagyon elleni deliktumok száma ezen belül közel 20 százalékkal csökkent.

Jó hír, hogy ez évi terveink között szerepel egy motoros járőrpár szolgálatba állítása, akik mobilitásuk kihasználásával nagy területet tudnak rövid idő alatt figyelemmel tartani és a jogsértő cselekményeket hatékonyabban kiszűrni.

Munkánk sikeréhez szükség van a jogkövető lakosság támogatására is, hiszen ha lakókörnyezetükben észlelt gyanús körülményekről (jármű, személyek) gyors jelzéssel élnek felénk, ezáltal nagyobb hatékonysággal, mindannyiunk megelégedésére tudjuk végezni a munkánkat, szolgálni a lakosságot.

Balogh Szabó Imre
r. alezredes
kapitányságvezető