2009. március 6.

Kis kukta

Böjti leves

Hozzávalók: 1 karalábé, 1 tojás sárgája, 1/8 liter rizs, vaj, zöldpetrezselyem, metélőhagyma, édes tejszín, őrölt paprika, zsír, liszt, só, bors.

Elkészítése: Egy felvágott kalarábét zsíron puhára párolunk sóval, majd egy késhegy paprikát teszünk rá és még egy kicsit pároljuk. 1 kanál lisztet hintünk rá és vízzel feleresztjük. Ez alatt 1/8 liter rizst nem egészen puhára párolunk, kihűtjük. Maroknyi kiflimorzsát, sót, borsot, vajat, zöldpetrezselymet, metélőhagymát, 2 tojást adunk hozzá. Jól elkeverjük, az így kapott masszából kis gombócokat csinálunk, lisztben megforgatjuk, s a levesben megfőzzük. Pár kanál édes tejszínbe 1 tojás sárgáját belehabarunk, s ebbe öntjük bele a levest. Rákvajat is lehet bele tenni, úgy sokkal jobb.