2009. március 6.

"A Harc"-ra készen

A IX. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál ebben az évben "A Harc" elnevezést kapja. A rendezvény ez esetben nem csak a ringben zajló küzdelmekre, hanem a fiatalok káros szenvedélyei elleni "harcra" is utal majd. A rendezvényen ringbe lép Bertók Róbert is.

Ökölvívó, magyar bajnok, kétszeres kick-boksz világbajnok, a sporttelevízó küzdősport adásainak szakkommentátora. Így mutatta be a sportembert Bocskay István az egyik ötletgazda, a minapi sajtótájékoztatón a média jelenlévő képviselőinek. Elmondta: mindannyian tapasztaljuk a bennünket körülvevő fiatalok körében, hogy kevésbé sportolnak, kevesebbet mozognak, mint szükséges volna. Cigarettáznak, alkoholt, esetleg drogot fogyasztanak. Sokan úgy gondolják a városban, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez változzon.

A gála időpontja: május 30. Esetünkben lényeges a gálához vezető út, amely idő alatt megpróbálunk minél több fiatalt sportolásra bírni, edzőtermekbe, uszodába, sportpályákra csábítani. Megkeressük a klubok vezetőit, és megpróbáljuk rábírni őket arra, hogy támogassák a fiatalok sportolási lehetőségeit, legalább május 30-ig ingyenesen járhassanak le az újonnan jelentkező fiatalok az edzésekre - jelentette be Bertók Róbert, aki a Szentesi Kinizsi SE kick-box szakosztálya nevében a helyszínen felajánlotta a szóban forgó lehetőséget. Hozzátette: mindazok, akiknek a sportvezetők visszaigazolják, hogy megjelentek, részt vettek az edzéseken, és valóban a sport felé kezdtek el orientálódni, ők ingyen mehetnek be a gálára. A médián keresztül minden információt eljuttatunk majd az érintettekhez, mi több, reklámfilm készül majd, amelyben Bertók Róbert felkészülését követhetik az érdeklődők, azon felül a különböző sportágak népszerűsítésére ismert, neves sportolókat hívnak meg Szentesre.

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő elmondta: a kezdeményezés minden tekintetben egybevág a város gondolatával, amit el szeretnének érni, hogy a szentesi fiataloknak legyen az szerzett joga, és ezzel a joggal éljenek is, hogy a város létesítményeit használva kipróbálják magukat. "Próbálják ki azt, hogy a mozgás, a sport, a küzdelem melyig ágában vannak otthon.

Nem biztos, hogy olimpiai bajnokokat fogunk nevelni, nem biztos, hogy nagy versenyek dobogóin álló sportolók lesznek, de legyenek egészségesek, a drogot, a dohányzást, az alkoholt elutasító életerős, edzett, a másik embert megbecsülő fiatalok" - jegyezte meg a polgármester, majd hozzátette: ez ügyben a város partner lesz, úgy a létesítmények használatában, mint a támogatásban.

Azután egy edzőtől idézett, aki azt mondta: "ha nálam a gyerek tisztességesen végigdolgozza az edzést, az nem kívánkozik kábítószer után".

- Azért szponzorálunk nagy rendezvényeket, hogy a fiatal lásson példát maga előtt. Egy kisvárosból is a csúcsra lehet jutni, hogy az út, amiről itt beszélünk, nem a semmihez vezet, hanem olyan célokhoz, amelyekért érdemes dolgozni - fogalmazott Szirbik Imre.

(A rendezvény további részleteiről következő számunkban olvashatnak.)

L. J.