2009. január 30.

Füves cigit szívtak a suliban

Két fiatalkorú lány ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást a szentesi rendőr kapitányság az elmúlt napokban. A lányok az egyik helyi középiskola területén gyújtottak rá a füves cigarettára, majd nem sokkal később egyikük rosszul lett. A jelenlegi jogszabályok szerint az a lány, aki csak elfogadta, és elszívta a cigit, két évig, aki kínálta a kábszert, akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Mivel a bűncselekmény oktatási intézmény területén történt, ez tovább rontja a lányok helyzetét. Az eset körülményeit, az elfogyasztott kábítószer mennyiségét szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Csaknem tömegverekedést akadályoztak meg a rendőrök az elmúlt hétvégén az egyik belvárosi szórakozóhely előtt. A helyszín már ismerős a rendőrök számára, hisz ugyan itt korábban is előfordult komolyabb vita a vendégek között. Ezúttal egy húsz fős társaság tagjai keveredtek nézeteltérésbe, állítólag azért, mert valaki beleivott a másik sörébe. A diszkó előtt komoly ütésváltás alakult ki, de szerencsére a rendőrök idejében érkeztek, majd többeket előállítottak, akik ellen csoportos garázdaság miatt indult eljárás.

Lopás miatt nyomoz a rendőrség egy helybéli nő ellen, aki a Tescoból szeretett volna szépségápolási cikkeket eltulajdonítani úgy, hogy azokról előbb eltávolította a biztonsági csíkot, majd a szemceruzákat beletette egy öblítős flakonba, amit aztán ki is fizetett a pénztárnál. A biztonsági őrök már figyelték a nőt, akit később "le is kapcsoltak". A "szarka" egyébként korábban többször is lebukott már azért, mert lopni akart a Tescoból.

Ismeretlenek törtek be az egyik szentesi sörözőbe. A tolvajok a játékgépben lévő készpénzt vitték magukkal.

Hétfő reggelre virradóra műanyag ládákat loptak el egy bekerített ingatlanból. A ládák értéke mintegy 30 ezer forint.

Hamis tízezresek bukkantak fel városunkban. Az elmúlt két-három hét alatt öt- hat ilyen bankjeggyel fizettek különböző helyeken, és csak később derült ki, hogy a pénz hamis volt. Érdemes tehát alaposan megvizsgálni a bankjegyeket, mielőtt azt elfogadjuk, vagy ismeretlenek kérésére felváltjuk kisebb összegű pénzre.

H. V.