2009. január 30.

Díjazták az utánpótlást

A megye legjobb utánpótlás korú úszóinak díjára a Szentes Városi Úszó Club ebben az évben két fiúversenyzőt jelölt. Pellei Kristóf és Vidovics Milán a környező városok kiválóságaival együtt Szegeden vették át január 17-én a megyei úszószövetség díszes serlegeit. A gyerekeket most edzőik mutatják be, egyúttal arról is kérdeztük őket, miért esett a választásuk éppen rájuk.

A szegedi, vásárhelyi, makói és szentesi úszóklub évente két-két versenyzőjére tehet javaslatot, akiket méltónak talál a megye legjobb utánpótlás úszójának címére. Kristóf Vincze Edit tanítványa, elsősorban mellúszásban jeleskedik: az országos ranglistán 50 és 100 méteren is az élvonalban szerepel, delfin OB-n a 6. helyen végzett. Azonban pillangón és gyorson is mindig érmes a régiós versenyeken. Legutóbb a megyei diákolimpián diadalmaskodott. Békéscsabán egy nemzetközi versenyen 4. lett. Az 1998-as születésű fiú heti 5-6, másfél órás edzésen vesz részt, valamint szezonban szinte minden hétvégén versenye van. Különleges tehetsége és eredményei miatt nem is volt kérdéses, hogy ő lesz az egyik jelöltjük, magyarázta Vincze Edit, aki azt is megemlíti: várható, hogy családi hagyományok folytán a fiú előbb-utóbb átpártol a vízilabdához. Ez nem egyedi eset, csak idő előtt hívják át a másik sportágba, akiket ők kinevelnek, véleményezi az úszóedző. Azonban addig is szeretnék, ha az úszóklubnak is szerezne további dicsőséget. Szerencsére azért kicsikkel tele a medence: nála, és két kolléganőjénél is mintegy 40-40 kisgyerek úszik.

Míg Kristóf az utánpótlás korúaknál a legeredményesebb, az 1996-os Milánról azt halljuk edzőjétől, Paulovics Tamástól: megyei utánpótlás kupán ő is már több érmes helyezést szerzett, de szorgalma alapján várható, hogy nagyon sokat fog még javulni. Példaértékű az edzésmunkája, mondja edzője, kiemelve azt, hogy Derekegyházról reggel 6-ra már itt van edzésen. Korábban ő is Editnél úszott. A február 7-8-i diákolimpián a fiúk mindketten megmérettetnek.

(darók)