2009. január 30.

Vöröskeresztes pályázat és versenyek

A Magyar Vöröskereszt szentesi Területi Vezetősége az idei évben is megrendezi hagyományos versenyeit. A vöröskeresztes programok keretében április 3-án, pénteken fél 9-től Csecsemőgondozás és egészségnevelési versenyre kerül sor háromfős csapatok részvételével az Ady Endre utca 17. szám alatti Védőnői Tanácsadóban.

A következő rendezvény a megyei és területi Elsősegélynyújtó verseny, melyet április 22-én, szerdán 10 órától rendeznek meg, a megmérettetésre 5 fős csapatok jelentkezhetnek.

A programsorozat keretében rajzpályázatot is hirdet a vöröskereszt, melynek eredményhirdetését szintén április 22-én, szerdán 11 órától tartják a Művelődési és Ifjúsági Házban. A "Füst-ölő" című rajzpályázatra - melyre dohányzás ellen felszólító rajzokat várnak - jelentkezni március 20-ig lehet a 63/510-342-es telefonszámon a vöröskeresztnél vagy levélben a Kossuth tér 6. szám alatt. A rajzpályázatra az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek, illetve méretűk, maximum negyed ív lehet. A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el.

A pályaművek beküldési határideje: 2009. április 7., a beadás helye a Magyar Vöröskereszt helyi irodája, azaz a polgármesteri hivatal 220-as számú szobája.

A pályamunkák hátoldalán kérik feltüntetni a pályázat címét, a pályázó nevét, életkorát, az iskola és a felkészítő tanár nevét. A rajzokból kiállítást is szerveznek.