2009. január 16.

Mit vár 2009-től?

Repa Jánosné, nyugdíjas

- A családommal nagyon jól megvagyunk, szeretjük és segítjük egymást, amiben csak tudjuk. Ezt a fajta kiegyensúlyozottságot mindenképpen szeretnénk megtartani az idén is. Az anyagi biztonság egyelőre megvan, és nem szeretnénk, ha viszszaesne. A családommal szoktuk egymást segíteni anyagi tekintetben is, főleg nagyobb kiadásokkor vagy drágább dolgok megvásárlásakor. Idén utazni is szeretnék. Szívesen visszamennék Egerbe, ahol voltam már, de minden úgy megváltozott, hogy az ember szívesen megnézné még egyszer.

Komlósi Arnold, diák

- Elsősorban sikeres továbbtanulást várok az idei évtől, s a tavalyinál jobb életet. A budapesti rendőrtiszti főiskolán szeretnék továbbtanulni, a felvételi áprilisban kezdődik és májusban lesz vége. Elkezdtem már a felkészülést a fizikai szintfelmérésre, a tanulmányi felkészülést pedig jövő hónap közepétől tervezem. Rendszeresek edzek, próbálom elérni a felvételi követelményben előírt szintet. Nyáron barátaimmal kirándulni is szeretnénk a hegyekben, és ha lehetőségem lesz, akkor továbbra is szívesen dolgoznék hétvégénként, így több költőpénzem marad.

Berezvai Hajnalka, diák

- A nyáron fejezem be a középiskolai tanulmányaimat, így most életemben nagyobb változások fognak következni. Mindenképpen szeretnék dolgozni, pénzt keresni. Már van munkám, jelenleg egy könyvelőirodánál vagyok, nagyon tetszik, amivel foglalkozom. A párom pedig lakatosként dolgozik, vele szeretnénk házat venni nemsokára Mindszenten. Terveim között szerepel egy nyaralás is, a szüleimmel minden évben el szoktunk menni, mert ilyenkor abszolút ki tudunk kapcsolódni, s a gondokat itthon tudjuk hagyni. Ekkor tud az egész család igazán lazítani, és a hétköznapokból kilépni.

Szekeresné Joó Zsuzsanna, főállású anya

- Négy gyermekem van, nagycsaládban élek. Számomra az az elsődleges, hogy szűkebb és bővebb családomban is mindenki egészséges legyen. Szerintem fontos lenne a gazdasági fellendülés, és szükség lenne a stabil anyagi helyzetre. Pici és nagyobb gyermekeim is vannak, nehéz előteremteni a szükséges anyagi forrást a taníttatásukhoz. Ezért ebben a tekintetben is szeretném, ha biztonságban lennénk, nem lennének pénzügyi gondjaink sem az idén. Ezen kívül optimistább felfogást várok, és abban bízom.