2009. január 16.

Lopott biciklivel ment lopni

Csalás miatt indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság ismeretlen tettes, tettesek ellen, akik inter-neten keresztül szerveztek munkát magyar munkavállalóknak, de becsapták őket. Egy szentesi férfi is áldozatául esett a bűnözőknek, akik munkát és repülőjegyet ígértek a munka után érdeklődő későbbi sértettnek, akitől mindössze némi előleg befizetését kérték a jegyért cserébe. Az előleg átutalása megtörtént, de aztán se repülőjegy, se külföldi munka nem lett a dologból.

Bejelentés érkezett a kórházból, két egymást követő napon, hogy pénztárcák, táskák, értéktárgyak tűntek el rövid idő leforgása alatt az intézményből. A vizsgálat során a gyanú egy fiatalkorú személyre terelődött, aki kihallgatása során elismerte, hogy ő követte el a lopásokat. Ellene visszaélés okirattal, visszaélés készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel és lopás miatt kb. harminc rendbeli bűncselekmény miatt indult eljárás.

Albérlőket engedett a házába egy szentesi mozgássérült férfi, akiktől albérleti díjat nem, kizárólag a rezsiköltségek megosztását kérte. Az új lakók azonban alaposan visszaéltek a jószán-dékkal, és meglopták a tulajdonost, akinek kerékpárját, festményét is elvitték és "természetesen" a rezsiből sem vették ki a részüket egyetlen fillérrel sem.

Pénzt mentek felváltatni, ám az idős háziasszony 110 ezer forintjával távoztak bűnözők Fábiánsebestyénben. A tolvajok elterelték a házigazda figyelmét, majd ellopták a megtakarított pénzt.

Elfogták a "göngyöleges tolvajt"! A férfi rendszeresen sörözők udvarába mászott be, onnan rekeszeket, és a bennük lévő üres üvegeket vitte magával, majd visszaváltotta őket, így jutott némi készpénzhez. Érdekesség, hogy amikor lebukott, a tetthelyre egy lopott kerékpárral érkezett.

Január 11-én érkezett a bejelentés a rendőrkapitányságra, hogy barátai napok óta nem látták ismerősüket, egy külterületen élő férfit. A rendőrség kiment a helyszínre, bejutottak a házba, ahol holtan találták a keresett személyt, akinek halálát nagy valószínűség szerint kihűlés okozta. A nyomozóhatóság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halál körülményeit.

H.V.