2009. január 16.

Vass: "Ez kevés lesz.!"

A Bodrogi-Bau-Szentesi VK férfi vízilabda csapatához az egyik alsóházi riválisuk, az OSC együttese látogatott az elmúlt szombaton. A kedvezőtlen előjelek ellenére - Szabó Leventének az edzésen tört vissza az ujja, ezért másfél hónapot kell kihagynia - jól kezdett a Szentes, Rácz találatával ugyanis a mieink szereztek vezetést, majd Horváth Tamás mutatta be első bravúrját a kapuban. A folytatás már sokkal kevesebb sikerélményt hozott, hiszen zsinórban négy gólt szerzett az OSC, úgy, hogy ehhez szentesi részről is komoly segítséget kaptak a fővárosiak, rossz csere, ajándék büntető és gyenge lövések formájában.

Vass Sándor vezetőedző is értetlenül állt a látottak előtt, és kemény szavakkal kérte számon játékosaitól az első nyolc perc teljesítményét. Úgy tűnt, mondandója felrázta a csapatot, mert hírtelen elkezdett vízilabdázni a Szentes.

Torday és Rácz felváltva szerezték a gólokat 4-4-ig, így jött vissza a meccsbe a Bodrogi-Bau. Közben a medence partján is zajlottak az események, egyre több játékvezetői ítéletet kérdőjelezett meg a publikum, leginkább Zsivanovics meg nem adott gólját 4-5-nél. Az idegenlégiósnak ezt követően még egy említésre méltó megmozdulása akadt, mégpedig az, hogy megrúgta Ibolya Tamást, amiért a végleges kiállítás sorsára jutott. Nem könnyítette a helyzetet az sem, hogy a már korábban kiállított Szabó mellé néhány perc múlva Döbrőssy is csatlakozott, végül Araczky is kipontozódott. A legnagyobb gond mégis az volt, hogy nagyon nem ment 5-5 után a játék, pocsék volt a helyzetkihasználása a Szentesnek. A záró negyed az OSC-ről szólt, a mieink játéka ekkorra teljesen szétesett, és végül 12-7-re nyertek Bíró Attila tanítványai. Vass Sándor vezetőedző nem köntörfalazott a meccs után, és a következőképpen fogalmazott a sport napilapnak: "Ez a teljesítmény kevés lesz a bent maradáshoz" - mondta a mester. Mi sem tudunk ehhez többet hozzáfűzni.

H. V.