2009. január 16.

A legjobb női trend frizura

A legszebb hajszín különdíjat is Insperger Ádám kapta meg

A szegedi Tápai Antal Szakközépiskolában rendezték meg az országos kozmetikus és fodrász versenyt, a rangos megmérettetésen női felnőtt trend hajvágásban első helyezést ért el a Szentes belvárosában dolgozó nagymágocsi Ins-perger Ádám, aki elhozta a legszebb hajszín különdíjat is. A verseny szakmai zsűrijében olyan neves szakemberek értékelték az elkészített frizurákat, mint Hajas László mesterfodrász és a 2008-as világbajnok Arató Krisztián.

Ádám mostanában munkája miatt nem követte nyomon az aktuális eseményeket. Így csak egy héttel a megmérettetés előtt tudta meg az egyik ismerősétől, hogy Szegeden rendezik meg az országos versenyt, ahol több kategóriában lehetett indulni.

- Kizárólag női trend hajvágásban indultam, mert ez számomra a legkedvesebb, ez áll hozzám a legközelebb. A többi versenyszám sokkal kötöttebb, mindegyikben meg van határozva az elkészítendő forma. Ebben a különszámban azonban sokkal inkább szükség van a kreativitásra, s többet ki lehet hozni egy-egy hajból. Nagy kihívást jelentenek számomra az ilyen típusú megmérettetések, mert ezeken kiélhetem magam például a formavilág szempontjából, s szabadon elkészíthetem ötleteimet. A sikerhez persze szükség van a hazai és nemzetközi trendek folyamatos nyomon követésére is, illetve külföldi bemutatókra is járni kell. Egy-egy verseny pedig mérce is a magam számára, hiszen megtudom, hogy szakmailag hol tartok - mondta el lapunk érdeklődésére a 22 éves fiú, aki fiatal kora ellenére már több versenyen is részt vett. Fodrásztanulóként indult először, tervei szerint pedig később mestervizsgát is tesz.

Insperger Ádám azonban nemcsak a női trend hajvágás kategóriában győzedelmeskedett, hanem a legszebb hajszín különdíjat is elnyerte, fekete, szürke, lila és rózsaszín összeállításával, melyet a jelenlegi nemzetközi trendek nemigen használnak. Saját bevallása szerint azért esett mégis ezekre a választása, mert ezek együtt nagyon kontrasztosak. S ha végignézik az ezeket viselő modelleket a páston, akkor ezek a hajszínek egyből vonzzák a szemet, hatásosak. A fiatalember pedig a versenyen is azokat a termékeket használta alkotása elkészítéséhez, amelyekkel a hétköznapokon is dolgozik. Mint elmondta, mindenből - hajfestékből, hajszínezőkből és egyéb fodrászkellékekből is - a legjobbat igyekszik használni. Ezért nem csupán egy termékcsaládot használ, hanem megpróbálja begyűjteni a különféle cégektől azokat a kellékeket, amelyek igazán jók, s amelyekkel ő is valóban szeret dolgozni.

Cseh-Lakos