2008. december 12.

Egészségünk védelmében

Az Egészségkuckót Szentesen három évvel ezelőtt indította el Mészárosné Osztás Mária. találtuk ki, akkor visszacsábítottak a kórházba dolgozni, és most visszajöttem és újra szeretném indítani a vállalkozásomat.

Legutóbb egészségnevelőként - oktatóként dolgoztam egy cégnél, naponta 150-200 emberrel találkoztam, és engem teljesen megdöbbentett, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztába saját testükkel, saját működésükkel. Elfogadnak olyan dolgokat, amit a testük produkál, ami lehet akár betegség is - mondja Mészárosné Osztás Mária. Húsz évet dolgozott a kórházban. Aztán gondolt egyet és kiötölte az Egészségkuckót. Hogy miért éppen ezt a nevet adta szolgáltatásának?

Szeretném, ha az emberekben ez több lenne, mint egy masszázsszalon - feleli érdeklődésünkre. - Akár masszírozás közben, akár masszírozás nélkül is szeretnék beszélni az embereknek a testükről, szerveikről, hogyan működnek, ha már rossz állapotban vannak, hogyan tudnak eljutni az egészségesebb állapot felé. Egy kiméregtelenített test sokkal jobban működik, mint egy rossz állapotban lévő. Tapasztalatom szerint az emberek erre nagyon nyitottak. Ez úgy működik jól, ha a testi-lelki-szellemi jólétünk megvan. Az egészséget nagyon, nagyon becsüljük meg, és már kisgyerekkorba fel kell hívni erre a figyelmet. Intenzív osztályon dolgoztam, tapasztaltam, milyen állapotban kerülnek be emberek. Az az egy óra, amit naponta magunkra szánunk, nagyon sokat kamatozik a mindennapjainkban.

Azt mondja, a nővéreknek, szakápolóknak rengeteg tudásanyag van a fejükben, tapasztalat, amit kórházban nem tudnak átadni a betegeknek, mert nincs rá idő. A megszerzett kórházi munkaháttérrel, gasztroenterológiai végzettséggel úgy érzi, meg tud felelni a vállalt feladatnak.

Szolgáltatásai között szerepel: frissítő-, aromaterápiás és fogyasztó-zsírégető-cellulitkezelő masszázs, életmód tanácsadás, egészségmegőrző termékek árusítása. Bejelentkezés: a 20/436-3322 telefonszámon. Az Egészségkuckó a Mátyás király u. 14. szám alatt található.

Mészárosné Osztás Mária karácsonyi ajándékként 3 db 5 ezer forint értékű szolgáltatást ajánlott fel olvasóinknak az Egészségkuckóban. Játékra invitál, melyben két kérdésre kell válaszolniuk. 1. A logón szereplő rovásírás megfejtése? 2. Kapható-e bérlet, illetve utalvány az Egészségkuckóban?

Kedves olvasóink! Kérjük, hogy megfejtéseiket - az idő rövidsége miatt - elküldhetik a szenelet@t-online.hu e-mailre, de szerkesztőségünket is hívhatják a 311-563-as számon. Kérjük minden esetben közöljék telefonszámukat a mihamarabbi értesítés miatt. A megfejtéseket december 18-ig várjuk.

Internetes oldal: www.szentesinfo.hu/egeszsegkucko