2008. december 12.

Ajándékgyőzelem karácsonyra

Szaloncukorral, majd 6-4-es győzelemmel kedveskedtek szurkolóiknak a szentesi futsalosok, akik ebben az esztendőben utoljára léptek pályára hétfőn este. A Le-grand MetalCom-Szentes együttese az Üllő FC Cső-Montage gárdáját fogadta a Dr. Papp László sportcsarnokban, ahol nem titkoltan pontra, pontokra vágyott Némethy László vezetőedző és csapata. Régen győzött a Szentes, szerettek volna a középmezőnyhöz közelebb kerülni Kerepeckyék, a vendégeknek pedig az élmezőnyhöz való felzárkózásban jelentett volna sokat a három pont. Óvatosan kezdtek a csapatok, öt perc elteltével első ziccerét rontotta a Szentes Podonyi révén, majd Nagy András és Szabó László is kihagyott egy-egy nagy lehetőséget másfél perc alatt. A mieink kapusa, Kovács Krisztián sem volt munka nélkül, négy nagy védéssel igazolta, hogy remek formában van. Nyolc és fél perc elteltével azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor is megszerezte a vezetést az Üllő. Nem örülhetett sokáig a vezetésnek a vendég együttes, mivel Varga Róbert kilenc méterről bombázott a léc alá. A Cső-Montage ezt követően még kétszer szerezte meg a vezetést - a hazai játékosok jótékony közreműködése mellett -, ám mindkét alkalommal egyenlíteni tudott a Legrand.

Előbb a korábban büntetőt hibázó Kerepecky adott gólpasszt Brinszkynek, majd ugyancsak ő volt az, aki Varga Róbertet hozta helyzetbe, aki a Szentes harmadik találatát is megszerezte. A második játékrész közepén aztán átvette a vezetést a Metal-Com, majd a kapusukat lehozó vendégektől labdát szerző Brinszky immár a harmadik gólját szerezte, amivel megnyugtatónak tűnt az előny. Egyetlen perccel a vége előtt Némethy révén jött közelebb a Cső, akik aztán minden kockázatot felvállalva támadtak az egyenlítésért - vesztükre. Egy lefülelt átadást követően Keller-nek már csak annyi dolga maradt, hogy az üres kapuig kísérje a labdát, bebiztosítva ezzel a Legrand idei harmadik győzelmét.

Némethy László a találkozót követően elmondta, végig érezte, hogy bár többször is vezetett a Cső, ezt a bajnokit meg tudja nyerni csapata. Győzelmüket megérdemeltnek tartja, amihez a korábbiaknál jobb védekezésük is hozzájárult. Ezúttal valamivel nyíltabb harcmodort választottak, fentebb tolták a védekezésüket, az ellenfél legjobb labdarúgóit pedig igyekeztek kikapcsolni a játékból. Az külön öröm volt számára, hogy bár az ellenfél öt és fél percet játszott emberelőnyben, csak egy gólt kaptak, nem úgy, mint a Berettyóújfalu elleni mérkőzésen.

A bajnokság január 30-án, pénteken folytatódik, amikor a Legrand a harmadik helyen álló Aramis vendége lesz. A Szentes jelenleg a tabella kilencedik helyén áll, kilenc ponttal. Ugyanakkor a január sem múlik el futsal nélkül, a Magyar Kupa küzdelemsorozatát ebben a hónapban rendezik meg.

H.V.