2008. december 12.

Két nap, két vereség

Szegeden 13-7-re, itthon a BVSC-től 6-5-re kapott ki a Bodrogi Bau-Szentesi VK férfi vízilabda csapata az elmúlt hétvégén rendezett dupla bajnoki fordulóban. A megyeszékhelyen elszenvedett vereség tulajdonképpen a papírformának megfelelő, bár azt, hogy a Szeged sem verhetetlen, egy nappal később a pécsiek bizonyították, akik mindhárom pontot elvették Juhász Zsoltéktól. A mieink szempontjából az igazán fontos összecsapás a fővárosiak ellen lett volna, ám hiába állt talpra három gólos hátrányból a Szentes, hiába mutatta be káprázatos bravúrok sokaságát Horváth Tamás a kapuban, a vezetést egyszer sem sikerült megszerezniük a találkozó folyamán. Több mint egy perccel a vége előtt lőtte hatodik gólját a BVSC, amelyre már nem érkezett válasz Szőkéék részéről.

Vass Sándor vezetőedző két nappal a hazai vereséget követően is azon boszszankodott, hogy összesen 33 alkalommal lőttek kapura a meccsen, ebből öt gólt szereztek, és bár néhány lövés elakadt a remekül védő Deckerben, az igazán fájó az volt, hogy az összes többi lövésük kapu mellé, fölé, blokkba szállt. Azt a türelmes, nyugodt támadójátékot, amit a felkészülés eleje óta kért játékosaitól, ezúttal nem kapta vissza. A védekezéssel nem volt gond, mert a hat kapott gól nem rossz, a helyzetkihasználásuk ezúttal viszont pocsék volt, előkészítetlen lövések sokaságával pedig csak ez lehetett az eredmény.

Vass Sándor szerint nekik egyelőre továbbra sem a szép, hanem - bár a Kom-jádi kupa mérkőzésen bebizonyosodott, hogy erre is képesek - a türelmes játékra. Az utolsó negyedben volt olyan egy perc, amikor négyszer veszítették el a labdát. A vezetőedző szerint akár négy-öt góllal is kikaphattak volna, ha Horváth nem véd ilyen nagyszerűen. A Bodrogi Bau-ra ebben az esztendőben még egy bajnoki mérkőzés vár, a friss Magyar Kupa győztes Eger lesz az ellenfél december 20-án, szombaton 18 órától a ligeti uszodában. Az összecsapásra mini alapozással, és egy egyiptomi csapat elleni kétkapus játékkal készülnek a mieink. A Szentes jelenleg a tabella 11. helyén áll négy ponttal, három másik, hasonló pont-számmal rendelkező csapat társaságában.

Ami a hölgyeket, a Hungerit-MetalCom Szentesi VK együttesét illeti, ők 13-án, szombaton délelőtt a Kőér utcában szállnak medencébe a Honvéd ellen.

H. V.