2008. december 12.

Szeretet és várakozás

December 4-én - alig átlépve Advent kapuján - első alkalommal vendégszerepelt a Szent Anna-templomban a Honvéd Férfikar.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató KHT. Szentesi Klubja közös szervezésű ünnepi koncerten részt vett Szirbik Imre polgármester, dr. Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és számos meghívott, valamint az alakulat személyi állománya. A rendezvényt Serfőző Levente a templom plébánosa nyitotta meg. Mint fogalmazott az alakulat és a plébánia eddigi kapcsolatának eredményeként örömmel látja vendégül az alakulat állományát és a hozzátartozókat is.

Drucker Péter karnagy vezényletével adventi koncertjükön az előadók méltán nyerték el a hallgatóság elismerését, akik műsorszámaikkal részben a karácsonynak hódoltak, de az ünnephez tartozó egyházzenéből is adtak elő részleteket. Francia, magyar, német és más szerzők művein keresztül a barokk kortól napjainkig varázsolták elő a szeretet és a várakozás időszakához tartozó és fűződő érzéseket. Különlegességeket is megszólaltatva, Nagy László Adrián által átdolgozott magyar istenes népénekekkel, karácsonyi dalokkal fejezték be az egyórás műsorukat.

Az alakulat képviseletében Palatinusz András őrnagy fejezte ki elismerését a művészeknek, hogy előadásukkal hozzájárultak a közelgő ünnephez való felkészüléshez.

Dr. Kiss-Rigó László kifejtette: örömmel vett részt, csodálatos élményt jelentett számára, hogy itt lehetett. Majd megfogalmazta a művészet és a kultúra révén is közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy igazabb és jobb emberek legyünk. Végezetül megköszönte az alakulat parancsnokának, Nyers József mérnök ezredesnek, hogy kezdeményezése által megvalósult a rendezvény.

Fekete Imre